promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehullt a lepel az iPhone 7-ről
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az iPhone képes azt a hisztériát kelteni, mint régen, azonban már nem az Apple telefonjától akarják lenyúlni az ötleteket a mérnökök. Inkább pont az iPhone-nak kellett felzárkóznia kicsit a többi telefonhoz. Nem kell sokat várnunk rá, mert szeptember 23-én már Magyarországon is elérhető lesz a készülék, persze a szokásos horribilis pénzért. Philip Schiller a cég marketing alelnöke mutatta be az újításokat, amin a zenefanatikusok rögtön egy rémálomba csöppennek: igaz volt a hír, nem lesz jack csatlakozó a telefonon. Az Apple megint külön utakon akar járni és megtervezte, hogy a Lightning-on keresztül menjen a hang is, így egy az egyben kidobták a jack csatlakozást. Ezt a bemenetet ugyebár eddig csak töltésre és adatátvitelre használtuk. Persze ne legyünk szomorúak, hogy a rohadt drága fülesünkkel nem tudunk majd zenét hallgatni. A dobozban benne lesz egy jack átalakító erre a célra, de egy új csatlakozójú Apple-füles is. Van drótnélküli fülhallgató is, de azért már kb. 40 ezer forintnyi összeget kell majd fizetni.

A beépített hangszórók innentől kezdve sztereóban szólnak majd, így igaz lehet, amit állítanak, hogy kétszer olyan hangos lesz, mint az iPhone 6. Hát, ha már sztereó, akkor gondoltuk. Ami viszont még fontosabb, hogy a hetes innentől már víz és porálló. Szakértők szerint a Samsung Galaxy S7 vízállóságban fejlettebb egy szinttel, de ez egy hajszálnyi különbségnek felel meg. Nagyobb mennyiségű víztől mindkettő meghalna. Tehát nevezzük inkább csak cseppállónak és vízlepergetőnek.

iphone7b
 
A hetes ƒ/1,8-as fényrekeszt kapott, de mi a fene is az? A nagyobb fényrekesszel akár 50%-kal több fény juthat a kamera érzékelőjére, mint az iPhone 6s-ben, így félhomályban is kiváló fotók készülhetnek. A hattagú lencserendszernek köszönhetően pedig még részletgazdagabbak lesznek a képek. A felbontás változatlanul 12 megapixeles, de az elülső oldali kamera már 7 megapixelt kapott.
 
A négy intelligens LED 50%-kal fényesebben villan, mint az iPhone 6s vakuja. A villanás fénye a környezet színhőmérsékletéhez igazodik, így élesebb, jobb megvilágítású képek készülhetnek.

Az akkuidőről még nem tudni sokat, de elvileg körülbelül két órával tovább bírja a hetes, mint a 6S, míg az iPhone 7 Plus egy órával marad velünk töltés nélkül.
 
Az ár a szokásos pénztárcaszűkítő módban: a 32 gigabájtos iPhone 7 256 ezer forint, a 7 plus pedig 300 ezer forint, a 256 gigabájtos változat 377 ezer lesz.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás