promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Microsoft letett az 1 milliárdos tervéről
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ezzel a tervvel már csak azért is hagytak fel, mert a Windows alapú telefonok nem igen mennek mostanság. Ha a három hónapos ciklusokat számoljuk, akkor a Windows rendszerű telefonokból 2 milliót se tudnak értékesíteni. Legalábbis ez a mostani év nagyon rosszul megy. Új számítógépekből se vesznek az emberek túl sokat. Egy laptopnál legalábbis nem úgy megy, mint a mobiloknál. Az emberek inkább több pénzt adnak ki érte, de szeretnék, ha az a laptop vagy asztali gép jó négy évig muzsikálna tökéletesen. Én karácsonykor leptem meg magam új laptoppal, rá is tettem a Windows 10-et, de a teszt után visszaváltottam a 7-es rendszerre. Ez is gond volt, hogy hiába kínálta a Microsoft ingyenesen a rendszert, az még nem igazán kellett az emberek. Engem már csak az is visszavetett, hogy a tesztelés időszakában még rengeteg hiba volt a Win 10 körül, és néha a javítások is tönkrevágták a rendszert.

A másik, hogy a Windows 10 rendszerigénye bár nincsen az egekben, de sok régebbi gépen még így is jóval lassabban fut, mint egy Win 7 vagy 8. Az állandóan tolakodó frissítés amúgy már csak július 29-ig zaklat minket, ugyanis innentől megszűnik az ingyenes elérhetőség. Ha valaki váltana szeretne, akkor még most tegye meg, utána elég borsos ára lesz.

Jelenleg 350 milliónál tart azon eszközök száma, amin Windows 10 fut. Ez még mindig elmarad jócskán a várakozásoktól. Ettől függetlenül a Win 10 a leggyorsabban terjedő operációs rendszer, azonban, hogy 1 milliárd felhasználója legyen, arra még gyúrni kell kicsit. Egyelőre nem tudni a cég mikor érheti el a végső célt, de az 1-2 év kevés lesz hozzá. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás