promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nálunk még mindig nem menő az internetes tévézés
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem kell műsoridőhöz alkalmazkodni, nem kell reklámokat bámulni, és szinte mindent HD-ban kapunk meg. Sok előnye van az internetes tévézésnek, mégis hetente egyszer, vagy még annál is ritkábban fordulunk hozzá. Bár már akad olyan módszer, amivel sok előnyt kiélvezhetünk enélkül is, pl. hogy egy heti televíziós műsor mennyiséget nézhetünk vissza. Azonban a legtöbb tartalom már tényleg elérhető interneten is, és ehhez megvan a technikai fejlettségünk. Magyarország imádja a technikai kütyüket, még ha a többségük nem is tudja minden egyes funkcióját kihasználni. A tévés háztartásokban élő négy évnél idősebbek 79 százalékának otthonában már van internet elérés, és 67 százalékuk internetezik is odahaza, melynek során az asztali számítógépet megelőzve egyre többször alkalmaznak mobil eszközöket. Ugyebár itt a laptopra és az okostelefonra gondolunk, a tablet már kezd kiszorulni a piacról.

A 18-49 éves személyek 80 százaléka rendelkezik okostelefonnal, melyet 71 százalékuk otthoni internetezésre is használ. A laptop aránya is igen jelentős, a korosztály kétharmada használ valamilyen laptopot. Az okostévével ellátott háztartások aránya is folyamatosan nő: már minden ötödik személy háztartásában megtalálható, és közülük mintegy félmillióan használják internetezésre. Tény és való, hogy ezzel lehet a legkényelmesebben használni a különböző net tévés tartalmakat.

gohbo
 
A négy évnél idősebb, tévés háztartásban élő népesség egyharmada fogyaszt tévés jellegű tartalmakat az interneten – magyar tévés tartalmak mellett ide értve a filmeket, sorozatokat – és ezen belül közel másfél millióra tehető azok száma, akik kifejezetten magyar tévés tartalmakat is megtekintenek, mely elsősorban a 18-49 éves korosztályra, illetve a legalább érettségivel rendelkező személyekre jellemző.

A sport, a szappanopera, a hírműsorok és a tehetségkutatók bizonyultak a legnépszerűbb műfajoknak, de természetesen ez a rangsor csupán egy pillanatnyi állapotot tükröz. Az adott időszakok eseményei erősen fel tudják borítani az érdeklődést. A hazánkban is megjelenő Netflix még mindig nem túl népszerű, akárcsak a többi internetes műsorszolgáltató, de ez ugyebár a torrent miatt is van. Nem akarunk olyanért pénzt kiadni, amit ingyen is megszerezhetünk. Ezt már csak az is bizonyítja, amikor a Trónok harca nézettségi rekordokat dönt, amikor ingyenesen is elérhetővé teszik az HBO Go-n. (Torony, Vg)
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás