promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi az a Pokémon Go, és mi a fenét akar tőlünk?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A játékot Androidra és iPhonera is kiadták, ráadásul ingyenes. A Pokémont még az is ismeri, aki nem akarja. Én is láttam belőle körülbelül két részt, de jobb szeretem a South Parkos változatot, amit „chinpokomon” néven érünk el. Tehát ebből a rajzfilmsorozatból kell összegyűjtögetnünk a lényeket. Viszont nem az ágyban senyvedve, hanem a szabadban. Ez az úgynevezett kiterjesztett valóság. Ki kell mennünk, sétálni, felfedezni a világot, és eközben gyűjthetjük össze a lényeket. Szóval való életben is létező pontokhoz kell eljutnunk a pokémonokért. Ennek már van egy pozitívuma, mert nem a szobában ülünk és öljük egymást valamelyik lövöldözős játékkal. Azonban azt is ki kell jelenteni, hogy a Pokémon Go-nak sincsen túl sok értelme ezen kívül. A cél, hogy minél több és erősebb pokémonunk legyen.

Ha megjelenik valahol a lény, akkor rá kell kattintanunk. Ettől a ponttól kezdve lehet befogni úgy, hogy egy pokélabdát dobunk a lény közelébe. Elméletileg vannak erősebb lények is, amik kiugorhatnak a labdából. Őket többször is be kell fogni és nagyon pontosan kell célozni. Lehet szintet is lépni, amivel egyre ritkább lényeket fedezhetünk majd fel. Közben a pokémonok is fejlődnek, ez azért fontos, mert harcolhatunk is velük. Ezt az úgynevezett gym-ekben lehet megtenni, amiket fehér oszloppal jelölnek a játékban.

pokego2
 
A kék terülteteket pokéstopnak hívják. Itt a való életben is valamilyen érdekességre bukkanhatunk. Szoborra, emléktáblára, szóval csupa olyan dolog, amiből még tanulhatunk is valamit. Ha ezeket felfedezzük, a játékban is ajándékot kapunk (plusz élet, chilis bab, stb.). Magyarországon is rengeteg pont van, ettől nem kell tartanunk. Persze itt a nagyobb városokról beszélünk leginkább. Pl. egy kétezres faluban valószínűleg nem fogunk pokéstopot találni.

A játék legutóbbi információim szerint még nem érhető el hazánkból, de láttam, hogy már rengeteg helyen fent van interneten, ahol a csomagot letöltve simán rárakhatjuk a telefonunkra. Amúgy a készítők ígérték, hogy hamarosan Európában is legálisan letölthető lesz.Az illegális letöltésekkel azért vigyázzunk, mert sokba vírust rejtenek, amivel teljesen átvehetik a telefonunk felett irányítását.

A játék közben már most kisebb baleseteket okoz, ugyanis a felhasználók annyira a képernyőt bámulják, hogy nem veszik észre, hogy a valóságban épp egy bukkanó felé közelednek, vagy csak szimplán beleesnek egy gödörbe. Bár ha van benne egy pokémon, akkor az jó dolog. Az agyhalott mobilozók már így is sok várost uralnak. A The Walking Dead talán tényleg bekövetkezik majd, csak okostelefonok fogják okozni. 

Volt amúgy egy hasonló játék, ami Ingress néven futott. Itt portálokat kellett elfoglalni hasonló módon, de még nem volt az igazi a kivitelezése. A készítők rengeteg anyagot gyakorlatilag ebből vettek át. Sokan azt jósolják, hogy a Go akkora hisztériát kelthet, mint az Angry Birds anno. Ami jó, nem a szobában ülünk, és kimozdulunk a külvilágba. Ami rossz, hogy már így is sokat nyomkodjuk a telefonunkat. Ha már kimozdulunk, beszélgessünk a barátainkkal, menjünk el moziba vagy sörözni, vagy bármit, ami kicsit kiszakít minket az okostelefonok világából. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás