promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nő berágott a Windows 10 frissítésre: perelt!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Windows 10 nem válogat az áldozatok közül, és mindenhol gátlástalanul megjelenik, bár már nem sokáig. Ezek a frissítési zargatások amúgy már nem fognak sokáig tartani. Lassan elérjük azt a pontot, amikor már nem is fogjuk tudni ingyenesen telepíteni. A Microsoft ajánlata július 29-ig él, utána már csak körülbelül 30 ezer forint körül tudjuk majd beszerezni az új operációs rendszert. Az ingyenes frissítési lehetőség eltűnésével ezek a zavaró figyelmeztetések is eltűnnek a gépekről: a vállalat “lekapcsolja és teljesen eltávolítja” a vonatkozó szoftveres elemet a PC-kről. Addig viszont el kell viselniük, hogy belefuthatnak még egy-két perbe.

A Seattle Times hozta le, hogy egy kaliforniai nő nem hagyta annyiba a frissítési ügyet és perre vitte a dolgot. Teri Goldstein azt állította gépe sokkal lassabb és megbízhatatlanabb lett, miután felkerült rá az új operációs rendszer. Goldstein állítása szerint a rendszer nem kért engedélyt a szoftverfrissítésre.

win10b
 
Az üzletasszony igazából nem akart pereskedni, de azt mondta a Windows update után napokig nem is tudta használni a számítógépét, és mivel egy utazási irodát vezet, így azok ügyeit sem tudta intézni. Emiatt viszont anyagi kár érte, és mivel az ügyfélszolgálat sem tudott neki segíteni, úgy döntött, perre viszi az ügyet. A bíróság neki adott igazat, a redmondi cégnek így 10 ezer dollár (2,8 millió forint) kártérítést kell fizetnie. Bár a Microsoft először fellebbezett, végül úgy döntöttek, kifizetik az összeget.

A cég attól fél, hogy ezen felbuzdulva még többen perre vihetik a dolgot. Bár már csak egy hónapot kell kibírniuk, mert mint írtuk, a frissítési program utána leáll. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás