promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Kúria megvéd minket, ha torrentezünk
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy filmes cég perelte be az egyik internetszolgáltatót, akik szerették volna megtudni azoknak a személyes adatait, akik illegálisan töltöttek le filmeket és így meg is osztották őket (ugyebár seed). A filmes cég ismerte a torrentezők IP címeit, és a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján kérte, hogy a netszolgáltató adja ki, hogy az adott időpontban kik voltak az adott IP címek mögött. A felperes szerint még az internetszolgáltatók keze is benne van a dologban, mert segítenek az illegális letöltőknek, mivel adnak nekik internetet. A bíróság jogerős ítéletben utasította vissza, ugyanis az az internetszolgáltató az érintett személy hozzájárulása nélkül nem köteles kiadni az előfizető nevét és címét.
 
A Kúria indoklása szerint ebben az esetben nincs ok a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozására, az ugyanis nem állna arányban a szerzői jogi igény érvényesítésének súlyával. Ezzel egyet kell értenünk, mert az interneten jelenleg is sokkal súlyosabb bűncselekmények zajlanak, mint hogy azzal kellene foglalkozni, ki töltött le illegálisan pár filmet. Plusz egy olyan dologról beszélünk, amit majdnem mindenki csinál, és érdekes lenne csak pár személyt elővenni a dologban, akik lehet pont rosszkor voltak rossz helyen.

A recept továbbra is egyszerű. Ha tetszett egy zenei album, vagy film, akkor vegyük meg legálisan is DVD-n, vagy menjünk el az előadó koncertjére, így is támogatva az alkotókat. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás