Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ideje lesz jelszót cserélni az e-mail felhasználóknak

Ideje lesz jelszót cserélni az e-mail felhasználóknak

Színes

Ideje lesz jelszót cserélni az e-mail felhasználóknak

Színes

Promotions 07:45
Összesen 272,3 millió felhasználó e-mail fiókját törték fel, az így megszerzett adatokat elvileg már az orosz alvilágban árulják, így kikövetkeztethető, hogy orosz hackerekről van szó – írja a HVG a Reuters információira hivatkozva. A listán több tízmilliós nagyságrendben szerepelnek a Google, a Yahoo és a Microsoft levelezőszolgáltatását használók adatai is. Az esetet az amerikai Hold Security biztonsági vállalat szúrta ki. Alex Holden, a cég alapítója szerint ez volt az eddig legnagyobb támadás azóta, hogy 2014-ben szintén orosz hackerek mintegy 1,2 milliárd felhasználói nevet és jelszót loptak el.

A lopás 57 millió Mail.ru-felhasználót érint, ami hatalmas szám, tekintve, hogy havonta 64 millió felhasználója van a szolgáltatásnak. A Gmailtől 24 millió, a Outlook.com-ról 33 millió, a Yahoo levelezőjétől pedig 40 millió bejelentkezési adat került ki, több százezret pedig különböző német és kínai szolgáltatóktól loptak el. A feltört fiókok között több ezer olyan is van, ami a legnagyobb amerikai bankokhoz és cégekhez tartozik.

Ha csak a nagyi almás pite receptjét szoktuk cserélgetni e-mailen, akkor sem árt jelszót cserélni és egy speciálisat beállítani. Igyekezzünk bonyolult, de személyes jelszót beállítani, amit csak mi tudunk megjegyezni, de egy robotnak például nehéz lenne kibogozni.