promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ideje lesz jelszót cserélni az e-mail felhasználóknak
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Összesen 272,3 millió felhasználó e-mail fiókját törték fel, az így megszerzett adatokat elvileg már az orosz alvilágban árulják, így kikövetkeztethető, hogy orosz hackerekről van szó – írja a HVG a Reuters információira hivatkozva. A listán több tízmilliós nagyságrendben szerepelnek a Google, a Yahoo és a Microsoft levelezőszolgáltatását használók adatai is. Az esetet az amerikai Hold Security biztonsági vállalat szúrta ki. Alex Holden, a cég alapítója szerint ez volt az eddig legnagyobb támadás azóta, hogy 2014-ben szintén orosz hackerek mintegy 1,2 milliárd felhasználói nevet és jelszót loptak el.

A lopás 57 millió Mail.ru-felhasználót érint, ami hatalmas szám, tekintve, hogy havonta 64 millió felhasználója van a szolgáltatásnak. A Gmailtől 24 millió, a Outlook.com-ról 33 millió, a Yahoo levelezőjétől pedig 40 millió bejelentkezési adat került ki, több százezret pedig különböző német és kínai szolgáltatóktól loptak el. A feltört fiókok között több ezer olyan is van, ami a legnagyobb amerikai bankokhoz és cégekhez tartozik.

Ha csak a nagyi almás pite receptjét szoktuk cserélgetni e-mailen, akkor sem árt jelszót cserélni és egy speciálisat beállítani. Igyekezzünk bonyolult, de személyes jelszót beállítani, amit csak mi tudunk megjegyezni, de egy robotnak például nehéz lenne kibogozni. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás