promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sufnituning-teleport a Microsofttól
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
„Segítsen Obi Wan Kenobi, Ön az utolsó reményem!” Senkinek nem kell bemutatni a klasszikus Star Wars jelenetet, melyben Leia hercegnő a jedi mester segítségéért esedezik. Satya Nadelláék mostantól bármely padawan számára elérhetővé teszik a holoportálást, mely új szintre – egész alakra – emeli a távkommunikációt.

Letapogat, továbbsugároz, rekonstruál. Röviden így működik a rendszer, és csupán a Microsoft által fejlesztett, fejre helyezhető holografikus szemüvegre és néhány méregdrága 3D-s kamerára lesz szükségünk az egész alakos kommunikációhoz. Ily módon virtuális pacsit is adhatunk egymásnak akár úgy is, hogy miközben mi Budapestről indítjuk a mozdulatot, a másik fél mondjuk, Sydneyben tartózkodik.

A Microsoft a héten húzta elő a vadi új nyuszit a kalapból: forradalmasítani kívánjak a társas interakciót: mostantól a hívott fél háromdimenziós lenyomatát is láthatjuk, miközben beszélgetünk. A speciális lencsével ellátott kamerák több különböző szögből tapogatják le a testünket, majd a lenyomatot valós időben továbbítják a másik félnek. Nagy divat manapság a videókonferencia, melyet általában Skype-on bonyolítanak a cégvezetők. Ha valaki esetleg eddig alsóneműben bonyolította volna ezeket, annak van egy rossz hírünk: az új fejlesztés immár lehetővé teszi, hogy nyaktól lefelé is prezentáljuk habtestünket a tárgyaló partnereknek.

teleport microsoft 2
A cég a héten zajló óriáskonferencián mutatja be a fejlesztést, amit a jövőben meg is rendelhetünk. A pesszimista elemzők szerint csak a távoliban, a tömegek elérése évek múlva következhet be, addig rengeteg fejlesztésre és a költséghatékonyság elérésére lesz szükség. Manapság több ezer dollárba kerül a holografikus kommunikációt magvalósító rendszer, így várnunk kell még arra, hogy holoportos beszélgetés közben kérjen számon minket a nagyi, hogy már megint milyen vékonyak vagyunk. A projekt sikere elsősorban azon múlik, milyen minőségben prezentálja a hologramokat a Microsoft. Időközben azért érdemes a konkurenciára is figyelniük: iparági pletykák szerint ugyanis az Intel is ékként próbálja betölteni a hipotetikus piaci rést.
 
Az új fejlesztés amellett, hogy minden eddiginél valóságosabb holografikus kommunikációt prezentál, megkönnyíti a távkapcsolatban élők szűk táborának szexuális életét is. Nemrég a Pornhub jelentette be, hogy digitális pornót vet be egy fejre szerelhető 3D-s szemüveg segítségével. Ott „csupán” egy pornósztárt varázsolhattunk a hálószobánkba, a Microsoft segítségével ezt már a jól bevált párunkkal is megtehetjük. (P.B.)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás