promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsarolóvírust terjeszt a uTorrent
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A G Data szúrta ki, hogy a µTorrent telepítőcsomagjainak egy része az eredeti szoftver mellett egy kártevőt is telepít a gépre. Magyarország már csak azért is érdekelt a dologban, mert körülbelül két millión folyamatosan torrentezünk és legnépszerűbb program még mindig a µTorrent. A szoftvernek nem ez az első ballépése, egykor a friss verziók elkezdtek bitcoint bányászni az interneten, ezzel is lassítva a gépünket. Ez a beépülő modul automatikusan telepítette magát, és kiikszelni sem lehetett, ezen persze azóta már változtattak. Ám ha nem figyelünk mit teszünk fel a programmal, automatikusan települni fog. A vírusos telepítőbe csomagolt, nem csak zavaró, hanem közvetlenül is veszélyes vírus a Manamecrypt. Ez úgy működik, hogy a titkosítani kívánt fájlokat egy .RAR állományba másolja, majd ezt jelszóval titkosítja, az eredeti fájlokat pedig törli.

Amellett, hogy titkosítja a fájlokat, a vírus meghatározott folyamatokat is leállít a megfertőzött gépeken. Így azonnal blokkolja a vírusanalízisre gyakran használt szoftvereket, illetve minden olyan folyamatot, amelynek a nevében szerepel például az eset, kaspersky, vagy az avira. A fertőzés során a Manamecrypt egy új bejegyzést ad a regisztrációs adatbázishoz, ami lehetővé teszi, hogy a kártevő minden újraindításkor betöltse magát.

torrent2
Általában ezeket a jó kis fájlokat tikosítja: *.3g2 *.3gp *.7z *.asf *.avi *.doc *.docx *.flv *.gif *.jpeg *.jpg *.m4v *.mov *.mp4 *.mpeg *.mpg *.pdf *.png *.ppd *.pps *.ppt *.pptx *.psd *.qt *.rm *.tiff *.txt *.wmv *.wpd *.wps *.xlr *.xls *.xlsl *.zip
 
A jó hír, hogy a titkosítás feltörhető, de nem érdemes kockáztatni. Mivel láthatjuk a µTorrent mennyire megbízhatatlan, így érdemes átváltani valamilyen másik kliensre, vagy nagyon régi verziókat használni és nem engedni frissíteni. Amúgy rengeteg más kiváló szoftver van a helyettesítésre: Deluge, Transmission, qBittorrent, Halite, Tixati. Töltsük le, szokjunk hozzá és hagyjuk végre a µTorrentet a fenébe. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás