promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közvetíts élőben a Facebookon!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mark Zuckerberg néhány napja jelentette be, hogy az eddig tesztüzemben működő élő videó szolgáltatás immár publikus, mindenki számára elérhető. Saját elmondása szerint ő igazi megszállottja a témának, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy az élő videók minden eddiginél nagyobb megjelenést kapnak a Facebookon. A lényeg, hogy még inkább növelni szeretnék ezzel a funkcióval az interaktivitást, azt akarják, hogy a felhasználók minden pillanatot valós időben tudjanak közzé tenni. Élő videót bárki megoszthat, akár egy hivatalos oldal, egy rajongói oldal, vagy egy bármilyen magán profillal rendelkező felhasználó is. Szeretnél egy saját főzőműsort? Hajrá, mutasd meg a barátaidnak, hogyan készíted el a vasárnapi ebédet. Innentől a híradó élő bejelentkezései már nem is lesznek olyan érdekesek.

Hogyan működik?

A Facebook mobilalkalmazásban kell megkeresned a "Live video" opciót, elindul a kamerád, és miután csatlakozott a Facebookhoz, máris kezdheted a közvetítést.

Ekkor az ismerőseid értesítést kapnak a szokásos módon arról, hogy Te épp élőben jelentkezel be, és máris tudnak csatlakozni a Te közvetítésedhez. Mindenki, aki a közvetítéshez csatlakozik, láthatja, hogy éppen hányan nézik élőben az adott videót.

Természetesen annyira interaktív a dolog, hogy hozzászólásban bárki tud megjegyzést hozzáfűzni a témához, és a videó készítője akár ott élőben meg is tudja válaszolni a feltett kérdést, vagy tud reagálni az észrevételekre.

facelive2
Az élő sugárzást követően az elkészített videó továbbra is elérhető marad, így később bármikor újra és újra vissza tudja nézni bárki, vagy megnézni az, aki élőben lemaradt róla.

Ha tetszik Neked az élő adás, akkor a közvetítés közben is lehetőséged van arra, hogy a szokott módon megoszd azt a barátaiddal a Facebookon, így ők is csatlakozhatnak és nézhetik a közvetítést.

Mark Zuckerberg szerint az internetes közvetítések (a YouTube is tud hasonlót) néhány éven belül teljesen kiszoríthatják a hagyományos értelemben vett televíziós csatornákat. Ha jobban belegondolunk, tényleg kiválthatja ez a technológia a hagyományos TV-zést, bárkinek lehet saját tévécsatornája, de azért egy Trónok harcát nehéz lesz leforgatni mobillal. (Mastermind Számítástechnika)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás