promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtett játékok a Facebook messengerben
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az első játék már régóta bele van építve a facebook chatbe. Egy remek sakkjátszmát kezdeményezhetünk ismerősünkkel, ha bírjuk neki ezt: @fbchess play. Természetesen pont nélkül, most csak követve a helyesírási szabályokat, pontot szerettünk volna tenni a mondat végére. A játék működik asztali chates, és mobilos messenger alkalmazások esetén is. Mindig a meghívott játékos van fehérrel, mi pedig a fekete bábúkkal kezdhetjük majd sarokba szorítani a királyt. A kezelés első ránézésre bonyolult lehet, de egyáltalán nem az. A lépésekhez a már említett "@fbchess" kódot kell beütni, majd szóköz, aztán a figura kódja nagybetűvel, aztán kisbetűvel és számmal a lépés helye. Ha tehát például a gyaloggal akarunk a g3-re lépni, akkor ezt kell beírni: @fbchess Pg3.

Íme a bábuk betűjelei:

P = gyalog
R = bástya
N = huszár
B = futó
Q = vezér/királynő
K = király

A másik játék jelenleg újdonságnak számít és csak mobilos alkalmazásokon működik. Ha a legújabb csevegő applikációt használjuk, akkor egészen biztosan működnie kell. Itt a játékot egyszerűen úgy tudjuk elindítani, ha küldünk egy kosárlabdás hangulatjelet.

basket
Ezután rányomunk ujjunkkal a labdára és már indulhat is a móka! Ujjunk felhúzásával tudjuk eldobni a labdát. Ha sikerül 10 pontot összeszedni akkor a palánk még mozogni is kezd. Amíg várunk valakire, hogy végre visszaírjon, addig gyakorolhatjuk a büntetődobásokat. Beszippantani nem tud, de jó dolog tudni, hogy ilyen is van. Jó sakkozást és kosarazgatást!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás