promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyre többet internetezünk mobillal
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az adatforgalom 40 százalékkal növekedett 2014 utolsó negyedévéhez képest a KSH szerint, így meghaladta a 15,8 ezer terabyte-ot. A mobilhálózatokon 2015-ben 55,9 ezer terabyte volt az adatforgalom, ami 48 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Az adatforgalom folyamatos növekedése a hálózati infrastruktúra fejlődésének is köszönhető, de annak is, hogy ma már szinte bármilyen elektronikus eszközön el tudjuk érni a világhálót. 2015 folyamán a mobilhálózatokból indított hívások időtartama meghaladta a 20 milliárd percet, ami szintén nőtt, ezt persze szintre is próbálják hozni különböző kedvezményekkel. A mobilcégeknek fontos, hogy az emberek telefonáljanak is, de ez a forma valószínűleg nem nagyon fog kihalni.

Az egy mobil-előfizetésre jutó beszélgetések száma (169 darab) 2015 IV. negyedévében kismértékben csökkent az előző év IV. negyedévéhez képest. Egy előfizetésre átlagosan 444 percnyi beszélgetés jutott, ez naponta átlagosan 4,8 perc telefonálásnak felelt meg.

Az internetpiac dinamikus bővülése tovább folytatódott, az előfizetések száma 2015. IV. negyedév végén meghaladta a 8,1 milliót, ami 11 százalékkal volt több a 2014 azonos időszakinál. A piac koncentráltsága magas: az előfizetések több mint 96 százalékát 10 szolgáltató biztosította. A vizsgált időszakban az internet-előfizetések 81 százaléka volt egyéni, míg 19 százaléka üzleti. Ez az előző év azonos időszakához képest nem változott. (Vg online)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás