promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyszerűen meghal az iPhone egy dátumátállítástól
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A hiba így természetesen érinti az iPhonet, iPad-et és az iPodot is. Ehhez elég egyszerű dolgot kell tennünk, át kell állítani a dátumot 1970 január elsejére, majd újraindítani a készüléket. Nos, ezt meg ne próbáljuk, de tényleg ne, mert ezután teljesen használhatatlanná válik az eszköz, állítólag még a hivatalos Apple szervizekben is csak kicserélni tudják. Az internetes átverők jelenleg pont ezt a gigahibát próbálják meglovagolni. Azt írják, hogy az iPhone 5s-ben, és az annál újabb modellekben ha átállítjuk a dátumot 1970.01.01-re akkor egy retro apple logó fog megjelenni a telefonunkon. Nos, már tudjuk, hogy ez nem így van.
 
A probléma mögött azt mondják az úgynevezett Unix-idő áll. Az Unix-időt a számítástechnikában használják, és az egyezményes koordinált világidő szerinti 1970. január 1. éjfél utáni másodperceket számolja. A 444 kutatta ki a csavart, ami szerint az Unix-idő nem számolja a szökőmásodperceket, azaz azokat az egy másodperces ugrásokat, amikkel a rádióállomások által terjesztett időt a Föld nem teljesen egyenletes forgása miatt néha összhangba hozzuk az átlagos csillagidővel.

apple1970
Az Apple újabb termékeit az zavarhatja meg, hogy nem tudnak értelmezni egy ennyire kicsi Unix-számot. Ez az egész teljesen hihetetlennek tűnik de igaz. Zach Straley közben tönkre is vágott egy iPhone-t, hogy megmutassa a kedvünkért mi történik pontosan. Gyakorlatilag a végtelenségig bámulhatjuk az Apple logót. Nos, még egyszer írjuk, ne próbáljátok ki! Kijelzőzárat se árt tenni a mobilra, és kapcsoljuk ki az automatikus időbeállítást is, a trollok már erőszeretettel törik fel a telefonokat és állítják át a dátumot.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás