promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már tényleg ki akarja nyírni Win 7-et és 8-at a Microsoft
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nem rég vettem egy új laptopot, mert modernizálni szerettem volna magam, de az operációs rendszernél mégis maradni akartam a Windows 7-nél. Szerintem még mindig a Microsoft egyik leghatékonyabban eltalált rendszere. A probléma csak az volt, hogy miután megrendeltem az általam kiválónak ítélt gépet, ránéztem a hivatalos honlapra, és a driverek között nem találtam már Win7-hez, csak Win8-hoz, meg 10-hez. Mondogatták, hogy a Win8-as driverek is simán felmennek a 7 alá, de nekem ezzel már voltak negatív tapasztalataim. Hála égnek a DVD-n megtaláltam a 7-es drivereket, éljen! Előtte amúgy kipróbáltam a 10-et, fél napig elvoltam vele, de valahogy még nem állt rá a kezem a dologra. Nem nagyon tudok úgy belepiszkálgatni a rendszerbe, ahogy szeretnék. Hozzáteszem, a Win7-et mégis kínkeserves dolog volt feltelepíteni egy modern gépre, még a BIOS-ba is bele kellett piszkálni, hogy miért, azt inkább ne kérdezzétek.

Azonban a nagyon modern gépek, már tényleg megálljt fognak parancsolni a Win7 és Win8 felhasználóknak. A Microsoft azon dolgozik együtt az AMD-vel, az nVidiával és a Qualcomm-mal, hogy chipkészletszinten a Windows 10-et támogassák, és ezzel effektíve végleg kinyírják a Windows 7-et és 8-at. A változás lényege, hogy új generációs Intel-, AMD- és Qualcomm-chipkészletek már csak a Windows 10-et fogják támogatni, így ilyen processzorokat használó új gépeken már nem lehet Windows 7-et vagy Windows 8-at futtatni.

w10 update
Mivel követem a számítástechnikai blogokat, így látom, hogy a Windows 10 hiába dobja ki a frissítéseket, a kijavított hibák helyére mindig érkezik egy újabb. Se nekem, se másnak nincs ideje ezekkel tökölni. Az elmúlt napokban az volt a probléma, hogy egy OpenCL.dll nevezetű fájl tűnt el, ami miatt rengeteg multimédiás alkalmazás vagy beépülő modul egyszerűen nem indult el. Ez megoldódik a grafikus meghajtó újratelepítésével, de akiknek ezekről gőzük sincs, azoknak meg kell várniuk az új frissítést. 

A Windows 10-et jelenleg már több mint 200 millióan használják, mint írtam, jelenleg még nem vagyok köztük. A Microsoftnak az a célja, hogy 2017-ben már egymilliárd eszközön fusson az új operációs rendszer, ezért indult el ez az agresszív taktika. Amúgy az még bőven idő lesz, amíg a legújabb csúcsprocesszorok a kezünkbe vagy gépünkbe kerülnek, addig meg élvezzük a Win7-et vagy 8-at.

Torony
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás