promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokan még most kezdenek el közösségi taxizni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egyre több közösségi szolgáltatás érhető már el, köszönhetően az okostelefonok terjedésének. Itt most nem egyszerűen arra gondolunk, hogy van már rengeteg közösségi oldal, mint például a Facebook, a Twitter vagy az Instagram, hanem az egyéb közösségi lehetőségekről, mint például a Waze, amivel ugye elkerülheted a dugókat és a rend éber őreit. Vagy például arra, hogy közösségi módon taxizhatsz.

A közösségi lehetőségek kimeríthetetlenek, csak egy kis fantázia kérdése az egész, hogy mit hozunk ki belőle. Az okostelefon ott van a legtöbb embernél, mobilinternet szintén. A telefonban van GPS is, így tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy modern eszközökkel hívjunk taxit magunknak, ne pedig az elavult módon, taxitársaságot tárcsázva.

Az ötlet egyszerű, egy mobilapplikáción keresztül megadhatod, hogy hová szeretnél eljutni, a jelenlegi pozíciód pedig adott. A közeledben furikázó Uber (ejtsd über) sofőrök pedig értesítést kapnak, hogy valaki szeretne utazni a közeledben. Aki visszaigazolja, már fordul is érted, Te pedig rövid idő alatt utazol. Tehát a közösség két csoportból épül fel. Az egyik csoport az utazni vágyók csoportja, a másik pedig a sofőrök csoportja. Sofőr nem csak profi, hivatásos sofőr lehet, hanem bárki, aki regisztrál. Az Uber saját szlogenje: jobb, gyorsabb és okosabb, mint a taxi.

uber2
Természetesen nem működhetne az Uber, ha drága volna. A díjszabás úgy van kitalálva, hogy az legyen jóval olcsóbb, mint egy hagyományos taxitársaság díjazása.
 
Függ azonban a díjazás attól, hogy milyen autót szeretnél. Lehetőséged van ugyanis kategóriák szerint választani, hogy milyen autóval szeretnél utazni. A belépő szint az uberX, következő szint az uberTAXI, ahol hagyományos taxi érkezik érted, de az Uber rendszerén keresztül. Az UberBLACK kategóriában csakis csúcsminőségű szedánokat kapsz, míg az UberSUV-nál értelemszerűn luxusterepjáróra számíthatsz. A csúcsot az UberLUX jelenti, ahol csakis felsőosztálybeli luxusautó fog érted menni, ennek megfelelő díjazással.

De meglepetés nem fog érni, ugyanis még a fuvar megrendelése előtt megbecsüli Neked a mobilalkalmazás, hogy mennyi lesz a fuvardíjad.

Így működik:

Az applikációban elsőként tedd közzé a helyszínt, ahol tartózkodsz.

Rendelj egy fuvart, a sofőr pedig visszaigazolja a rendelést.

Írd be, hová szeretnél menni.

Miután a sofőr felvett, a rendszer elküldi neki az úticélodat.

Te pedig megkapod a rendszertől az útvonalat, és a becsült érkezési időt.

uber3

Nem kell készpénzzel bajlódnod. A regisztrációkor megadott bankártyádat fogják megterhelni a fuvardíj összegével. Ebből 80% megy a sofőrnek, 20% marad az Ubernél. Így mindenki nyer, Te pedig olcsóbban utazol, mintha taxiznál. Illetve mégsem mindenki. Az a taxis jár rosszul, aki nem követi a világ változásait, és elavult módszerekhez ragaszkodva várja az utasokat. Jelenleg 68 országban működik a rendszer, nálunk még csak a fővárosban, de nem csak akkor érdemes használni, ha ott lakunk, hanem akkor is, ha csak látogatóban vagyunk, sőt, akkor főleg. (Mastermind számítástechnika)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás