promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nemsokára fizethet a YouTube-ért
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A YouTube Red néven induló új szolgáltatás havonta fizetendő díja 9,99 dollár lesz, ezért cserébe persze sok extra funkciót is kapunk. Egyik a reklámmentesség, ami a telefonos és a számítógépes YouTube-ra is vonatkozik. A telefonosoknál már régóta kért funkció, hogy a háttérben tudják futatni a videókat, amikor például e-mailt írnak. Most a Redel ezt megkapják. Ugyebár a zene mindig elhallgatott, amikor más alkalmazásra váltottunk, de így lezárt képernyő mellett is mehet a kedvenc YouTube válogatásunk. A másik nagyon pöpec ötlet, hogy a táblagépes és telefonos appal elraktározhatjuk kedvenc videóinkat, amiket akkor is elvehetünk, ha nincs internetkapcsolat a közelben.
 
Reddel együtt jön majd elvileg a YouTube Music is, ami egyértelműen a Spotify konkurenciájaként lépne be a piacra. A Google sok olyan tartalmat képzel majd még el, hogy megérje kiadni azt a 10 dollár pluszt a videómegosztóért. A YouTube-ból idén 5 milliárd dollár bevételt vár a cég, ha már most csak az amerikaiak töredéke előfizet, az is milliárdos többletbevételt jelenthet. Sokakat természetesen úgy is csábítanak az átállásra, hogy lesznek olyan videók, amiket csak a prémium felhasználók tudnak majd megnézni.

Na, de mi is érdekli a többséget? Természetesen az, hogy ne legyenek idióta reklámok, miközben vigadozva szörfölgetnek a videók között. Ugyebár a Reddel megszűnnek a reklámok, de ki a fenét érdekel a Red, ha Adblockot használunk? Kötve hiszem, hogy az internetezők többsége ne ismerné a kiegészítő szoftvert, de aki mégsem, annak elmondjuk a tutit. Az Adblock egy olyan ingyenes webes kiegészítő, ami netezés közben kinyírja a reklámokat, még a videómegosztókon is. Bizony, nincs 5 másodperc és ugorhatsz a videóra dolog. Akik használják, olyan szabadok a YouTube-on is, mint a madár.

adblockchrome
Az Adblockot a tavalyi adatok szerint körülbelül 144 millióan használják aktívan. Ez az egész internetet nézve teljesen kiegyensúlyozott szám, de mégis rengeteg weboldalnak bevételkiesést okoznak. Ezen a YouTube is gőzerővel dolgozott, hogy megtalálja a módját, miképpen tudná kicselezni az őket kicselező reklámtiltó programokat.

A mostani rendszer jelenleg úgy működne, hogy a YouTube a videók előtti hirdetéseket különálló videónak tekintené, nem pedig beépülő reklámnak. Sőt, a YouTube fejlesztői külön büntetést adnának annak, aki az AdBlock szoftvert használja, számukra ugyanis nem lenne lehetőség átugrani a hirdetéseket. Az Adblock mindenesetre pöpecül működik jelenleg is, és Red ide vagy oda, vannak olyan jó programozók a blocknál, hogy bármit is talál majd ki a világhírű videómegosztó, lesz rá válaszuk.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás