Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mit hozzon neked az Apple karácsonyra?

Mit hozzon neked az Apple karácsonyra?

Színes

Mit hozzon neked az Apple karácsonyra?

Színes

Promotions 12:01
Az Apple szokásának megfelelően idén is megrendezte termékbemutatóját. Az itt bemutatott termékek általában ősszel érhetők el az üzletekben, épp úgy időzítve, hogy a kezdeti készlethiány utáni időszak épp a karácsonyi bevásárlás idejére essen.

Apple Watch

Bárhogyan is van, lehet az Apple okosóráját isteníteni vagy épp szidni, mindenképp nagyon impresszív az az adat, amivel a találkozót nyitották: az Apple Watch ügyfélelégedettségi mutatója 97%, ami még úgy is igen magas arány, hogy a vásárlók egy jelentős része fanatikus Apple hívő. Mellesleg ripsz-ropsz kb. 10 ezer alkalmazás készült el az okosórához, mint például orvosi alkalmazások, melyekkel akár a magzat szívritmusát is figyelheti egy várandós kismama. Bravó!

Apple 1
Mivel az Apple Watch kb. fél éve kapható, így ebből új verziót nem mutattak be, ám új szíjak lesznek elérhetők az okosórához, mégpedig a Hermes által tervezett és készített szíjak. Nem rossz húzás az Apple-től!
 
További jó hír az óra tulajdonosoknak, hogy bemutatták a WatchOS 2-t is, ami azóta már le is tölthető.

iPad Pro

A következő téma az iPad Pro bemutatása volt. Ez egy ultra nagy iPad (12,9" kijelző, míg a jelenlegi nagyobbik iPad is "csak" 9,7"-os), melyet az Apple egyszerűen csak úgy titulált, hogy ez a készülék a legnagyobb dobás az iPadek között az iPad óta. A készülék tényleg lenyűgöző, és bár sosem volt gond az iPadek sebességével, ez mégis sokkal gyorsabb minden más iPadnél. A kijelzője egészen elképesztő, több képpont található rajta, mint az amúgy szintén tökéletes képet adó 15"-os retinás MacBookon.

Hogy mekkora is az iPad Pro? A képernyő rövidebbik oldala épp akkora, mint az iPad Air hosszabbik oldala.

Az iPad Pro-hoz vásárolható egy Apple Pencil néven futó digitális ceruza is, és a kijelzőt is átdolgozták, így a készülék állítólag tökéletesen alkalmas grafikusoknak és tervezőknek arra, hogy ezen készítsék el a vázlataikat, és a terveiket. A bemutatón egyébként egy iOS-re optimalizált AutoCAD-del demóztak.

apple 2
Szintén újdonság, hogy rendelhető hozzá gyárilag egy billentyűzet is, amibe be tudjuk dokkolni a táblagépet, így kvázi már laptopként használható. Ilyet más is tud, de az Apple eddig nem kínált megoldást ezen a területen.
 
Az iPad Pro novembertől lesz elérhető az üzletekben, de reálisan inkább a Karácsony előtti időszakot tatjuk valószínűnek. 32 és 128GB-os modellek lesznek elérhetők, és ugyan pontos ár még nincs, de egészen biztos, hogy nem csak a kijelzője lett óriási. Valahol 250 ezer Ft körül fog kezdődni az alapkivitel.

Apple TV

Nem, nem egy nagyképernyős TV-t mutatott be az Apple, hanem így hívja ő a saját médialejátszóját, amit a TV-dhez tudsz csatlakoztatni. Ennek érkezett meg a második generációja, ami egészen új módon közleíti meg a házi média tartalomfogyasztást.

Elsősorban nem magyar piacon hasznos (mivel magyarul nem tud), de megkapta az Apple TV is a Siri hangvezérlést, tehát elég elmondanod a médialejátszónak, hogy milyen filmet szeretnél nézni, ő pedig már keresi is az online áruházban, és azonnal indítja neked.

Igen, nincs szükséged távirányítóra sem, csak megszólítod a "Hey, Siri" vezényszóval, és máris társaloghattok. Ha konkrét film címet nem tudsz, de azt szeretnéd, hogy ajánljon Neked olyan 2015-ös filmet, ami vígjáték, és mondjuk nem hosszabb, mint 1,5 óra, természetesen ebből is összeállít Neked egy listát.

Az Apple TV megkapta az új tvOS operációs rendszert, és az AppStore-ban a többi Apple készülékhez hasonlóan ide is számos applikációt tölthetünk le.

apple 3
Érdekesség, hogy akár webáruházakban történő árurendelést is bonyolíthatunk az Apple TV-vel, szóval tényleg elég sokoldalú lett ez a kis kütyü. Az Apple szerint idővel fel fogja váltani a hagyamonyásod televíziózást a digitális, választható tartalomfogyasztás, bár nagyon nem kockáztattak ezzel a kijelentéssel, hiszen valahol ez azért már el is indult.
 
Az Apple TV az Apple egyik legolcsóbb terméke, tuti biztos a Karácsony egyik nagy slágere lesz. Induló ár valahol 40 ezer Ft körül várható.

iPhone 6s és 6s Plus

Természetesen a legtöbben az iPhone legújabb generációját várták, ami meg is érkezett. Megtudhattuk, hogy a 6-os iPhone volt az eddigi legnépszerűbb iPhone, vagyis többet adtak el belőle, mint bármelyik korábbi generációból (ez eddig az összes generációra igaz volt, hogy meg tudta verni a korábbi generációk eladási adatait). Az is kiderült viszont, hogy az iPhone 6 nem csak az iPhone-ok között, hanem az összes gyártó összes terméke között is a legnépszerűbb volt, ennyi készüléket még senki se tudott eladni egy típusból, mint az Apple a 6-os iPhone-ból.

Tekintve, hogy igencsak drága telefonról beszélünk, ez mindenképp elképesztő adat.

Na de nézzük az újdonságokat. Első ránézésre semmi se változott, legalábbis ami külsőt illeti. Na jó, két dolog mégis: lett egy új szín (rózsaarany), és a hátlapon megjelent egy "s" betű. A kijelző méretek maradtak 4,7" és 5,5"-osak, viszont a kijelző előtti üveg még ellenállóbb lett, ahogyan a készülék háza is erősebb alumíniumból készül.

Ahogyan arra számítani lehetett, megjelent a 3D touch néven futó világújdonság, aminek segítségével a kijelző érintésének erőssége is érzékelhető, vagyis különféle erősséghez különféle funkciók társíthatók, vagy például egy videónál a tekerés gomb erősebb nyomásra gyorsabban, gyengébb nyomásra lassabban teker. A MacBook-nál hasonló megoldás működik a touchpadon, és ott tényleg zseniális.

Lett aztán második generációs ujjlenyomatolvasó, a Touch ID 2, ami állítólag sokkal gyorsabb, mint az első generáció volt, bár nekünk azzal sem volt soha problémánk. Szintén újdonság a 12MP-es kamera, mellyel már akár 4K-s videó is készíthető - bár ennek az értelmét én személy szerint még nem találtam meg.

apple 4
Az előlapi kamerával is jobb fotókat készíthetünk, akár sötétben is, hiszen megjelent az előlapi vaku, ami tulajdonképpen nem is vaku, csak extra nagy fényerővel villogtatja a kijelzőt, amivel megvilágít fotózás közben.
 
Javult ezen kívül a processzor, a WiFi és az LTE hálózat sebessége is, de ezek szintén eddig is kielégítőek voltak.

Az Apple várakozásai szerint a 6s még a sima 6-os iPhone eladási rekordjait is megdönti, és bár nem egy forradalmian új készülék (ami a kinézetét érinti), mégis jó esélye lesz erre. Természetesen horror áron lesz elérhető, valahol 250 ezer Ft körül lesz a kezdő ár, a 128 GB-os 6s Plusz pedig közel 400 (!) ezer forint lesz.

Az Apple ismét nagyon kívánatos termékeket mutatott be, zseniális körítéssel, a megszokottan drágán. De ha megengedheted magadnak bármelyiket, valószínűleg nem fogsz csalódni benne. (Mastermind Számítástechnika