promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már tényleg jöhet a dislike gomb Facebookra
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A CNBC értesülései szerint Mark Zuckerberg személyesen jelentette be, hogy a cég komolyan fontolgatja a dislike opció bevezetését: „Az emberek évek óta kérdezősködnek a dislike-gombról... és a mai egy különleges nap, mert ma eljutottunk odáig, hogy kimondhatom: nagyon közel jutottunk hozzá, hogy tesztelni kezdjük.” Anno amúgy egy hatalmas balhé is volt a dislike gomb nem hivatalos megjelenésével, ugyanis csak internetes csalók használták fel arra, hogy egy vírus segítségével hozzáférjenek a profilok adataihoz. Úgyhogy most is felhívjuk a hiszékeny emberek figyelmét arra, hogy csak akkor lesz (nem tetszik) gomb a Facebookon, ha majd a cég hivatalosan beintegrálja nekünk. Már látom előre, hogy a mostani hír hallatára már el is kezdtek néhányan jó kis adathalászós cuccokat írni, ne dőljünk be nekik, ha lehet.
 
A Facebook sokáig azért zárkózott el a dislike-tól, mert szerintük a közösségi oldalak a hálózatépítésről szólnak, ebben pedig nem segítene a negatív hangok térnyerése, ráadásul a hirdetőknek sem tetszene egy ilyen opció. Az új álláspont most az, hogy pont az empátia miatt lehet szükség a dislike-ra. Zuckerberg szerint az új gomb az együttérzés kifejezésére ad majd lehetőséget, nem pedig arra, hogy az egyes posztokat leszavazzák, mint a Reddit nevű közösségi oldalon. Az új gombot ehelyett olyankor lehet majd használni, amikor a „Tetszik" gombra kattintás, vagy a szomorú mosoly posztolása nem alkalomhoz illő.

mark
A gomb jelenleg tesztfázisban van, és azt próbálják kitalálni, hogy lehetne elkülöníteni a posztoktól. Nekünk azaz egyszerű ötletünk van, hogy posztoláskor meg lehessen adni, hogyha esetleg negatív eseményt akarunk közzé tenni, a dislike gomb használata pedig csak ezeknél a posztoknál lehetne elérhető. Így a jó kis nyaralásos fotóinkat nem tudnák betámadni dislikeokkal a cybperpunkok. Mint mondtuk, ez még nem hivatalos, kiderül mi lesz belőle
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás