promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Win 10-el nem lesz olyan egyszerű torrentezni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az új Windows egyik újítása, hogy a felhasználók forgalmazásának adatait megosztja harmadik féllel, például a MarkMonitor nevű szerzőijogvédő céggel is. A trackerek üzemeltetői ezért attól tartanak, hogy a szerzőijogvédők könnyebben felléphetnek felhasználóik ellen, végső soron pedig ellenük is. “A különösen gusztustalan, hogy a jelek szerint [a Windows 10] azonnal elküldi a helyi keresések adatait is egy közismert kalózkodás elleni vállalatnak, amint egy p2p vagy scene release-t [fájlcserélő vagy FTP-hálózatról letöltött kalózmásolatot] talál a gépeden” – írta az egyik trackerüzemeltető, a BB a Torrent Freaknek.

A szaklap szerint amúgy a trackeroldalak döntése túlzó és agyatlan: egyrészt a Windows 10-ben bevezetett gyakorlatot a korábbi verziókra is kiterjesztették a frissítéssel; másrészt egy megfelelően konfigurált Windows 10 már nem osztja meg ezeket az adatokat.

Vagyis ha valaki nem akarja, hogy a Microsoft mindent tudjon róla, annak csak pár beállítást kell megváltoztatnia, de azokat azonnal, már a telepítéskor!
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás