promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Scannelj a mobiloddal!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha scanner vagy multifunkciós nyomtató nincs is a háznál,egy okostelefon vagy táblagép szinte biztosan akad. Ezekben a készülékekben pedig van kamera is, ráadásul ezek egészen jó felbontásúak. A szoftverek készítői rá is jöttek erre, hogy a kamerával nem csak fényképek készíthetők, dea fényképként lefotózott dokumentumok bizony scannelt képnek is tökéletesek, egy kis átalakítással.

Így készült rengeteg kamera-scanner alkalmazás, amivel lefotózhatod a kívánt dokumentumot, és egy PDF formátumban elküldheted emailben, vagy feltöltheted a felhőbe, de elmentheted a galériába is.Még durvább, hogy akár recognizálni is képes egy dokumentumot, vagyis a szöveges részeket valódi szöveggé alakítja, így az kijelölhető, és másolható.

Mi a CamScanner nevű programot használjuk, de van kismillió fajta ilyen program, fizetős és ingyenes egyaránt. A CamScanner ingyenes egyébként. Az áruház keresőjében'camera scanner' kifejezésre érdemes keresni, és feltelepíteni azt, amelyik szimpatikus, vagy kipróbálhatsz többfélét is.

CamScanner Sample
Ha a telepítéssel készen vagy, akkor indítsd el a programot, és fogsz kapni egy lehetőséget, ami egy fényképező ikon, ezzel indítja a kamerát. Befogod a scannelendő dokumentumot, és már fotózhatsz is. Ezt követően egy kis jelölővel beigazíthatod pontosan a lapszéleket, valamint állíthatsz a fényerőn is.
 
A szövegfelismerést az recognize vagy OCR néven fogod megtalálni. Ha ezt az opciót választod, akkor a scannelt képen a szöveget betűkre bontja, mintha gépelve volna, így a végső PDF-ben akár ki is tudod majd jelölni a szöveget, és vágólapra is tudod tenni. Ez természetesen nem kötelező, maradhat betűkre bontás nélkül is a dokumentum.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás