promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Netsebességmérő oldalt indított az NMHH
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma útjára indított szelessav.net honlapja független, teljes és valós információkat ad a saját mérőautókkal és a fogyasztók közreműködésével végzett, az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről. A nemzetközi trendek alapján kifejlesztett országos minőségmérési rendszer létrehozását fogyasztóvédelmi okok indokolták: támogatja az ügyfeleket a szolgáltatások tudatos kiválasztásában, valamint meglévő internet-előfizetésük ellenőrzésében.

A Szelessav.net oldalon indította el augusztus 19-én országos netsebességmérő és publikációs weboldalát az NMHH, ahol az ügyfelek magyar nyelvű felületen független, szakmailag megbízható mérések alapján ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét, a le- és feltöltési sebességet, késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet, amely alapján minden internetes tartalomnak, szolgáltatásnak egységes, megkülönböztetés nélküli sávszélesség jár.

Az objektív mérési adatok láttán a felhasználók tudatosabban választhatnak internetszolgáltatót, szolgáltatást, és könnyebben ellenőrizhetik az előfizetői szerződésben vállalt illetve kínált minőségi paraméterek teljesülését (például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet).

A hatóság a fogyasztóvédelmi célú weboldallal, a különféle szolgáltatóknál tapasztalt hiteles adatok közzétételével növeli az internet-előfizetési piac átláthatóságát, és mivel egy helyen, közvetlenül összehasonlíthatóak a versenytársak eredményei, ez a hatóság várakozásai szerint élénkítheti majd a hírközlési szolgáltatók közötti piaci versenyt is.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás