promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér a Commodore!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A PET névre keresztelt készülék a középkategóriát célozza meg, és játszhatók lesznek rajta a Commodore 64 és az Amiga legendás játékai. A készülék nem lesz egy erőmű, de a 300 dolláros árhoz képest (85 ezer forint) viszonylag korrekt specifikációkkal rendelkezik majd.

Érdekessége a PET-nek, hogy beépített emulátorral is felszerelik, melyhez játékok is elérhetők lesznek, ezek címe azonban még nem ismert. Mindenesetre a Commodore számít a nosztalgiázni vágyó komputerrajongókra.

A készülék a hó végén startol, először csak Olaszországban, Lengyelországban, Franciaországban és Németországban lehet majd hozzájutni. A gyártó azonban tervezi a további terjeszkedést.

A Commodore-t 1954-ben alapították, a cég eleinte írógépekkel, kasszagépekkel és számológépekkel foglalkozott. Később otthoni számítógépeket kezdett gyártani, melyek az egész világot meghódították.

A cég kisebb megszakításokkal azóta is létezik, és elsősorban a nosztalgiából él: 2004-ben egy billentyűzetet, 2011-ben pedig egy tévére dugható, régi játékokat tartalmazó konzolt dobott piacra.

Amit tudni kell a PET-ről:

Kijelző: 5,5 colos, full-HD
Processzor: 1,7 gigahertzes, nyolcmagos
Memória: 3 GB
Hát és előlapi kamera: 13 és 8 megapixeles
Op rendszer: Android 5.0
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás