Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Svájcban indulhat be először a drónposta

Svájcban indulhat be először a drónposta

Színes

Svájcban indulhat be először a drónposta

Színes

Promotions - 2015.04.29. 09:14


Ehhez a Matternet nevű cég fogja szállítani. Az első robotpostás modellt ONE-nak hívják, és maximum egy kilós csomagot tud szállítani, egy töltéssel húsz kilométeren keresztül. Elsősorban dokumentumok, alkatrészek és gyógyszerek célba juttatására lehetnek alkalmasak.
Utóbbit már élesben is kipróbálhatták, amikor Haitin szállítottak gyógyszert más módon megközelíthetetlen helyekre. Összességében a Matternet drónjai tudhatják maguk mögött a legtöbb repülési órát a világon. Svájban egyelőre három tesztjáratot fognak üzemeltetni. A gépek mellett a leszállópályákat, az akkukat, a töltőállomásokat és a felhőalapú szoftvert is ők adják, a Swiss Postnak már csak a kiszállítást kell megszervezni.

"A kvadrokopter talán a legnagyobb találmány a járműtechnológiában a belső égésű motor óta – mondta Andreas Raptopoulos, a Matternet társalapítója."

Abban látja a négymotoros helikopterek jelentőségét, hogy maga a gép rendkívül egyszerű, így a működés több mint 90 százalékban a szoftveren múlik. Az viszont sokkal nagyobb ütemben fejlődik, így akár néhány év alatt is ugrásszerűen megnőhet a drónok használhatósága, és gyorsan új funkciókkal bővülhetnek.