promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez itt a a világ legbrutálisabb mobilja
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Igen, persze, nagyjából holnapig, amíg egy másik kínai gyártó elő nem rukkol egy ennél is izmosabb és nevetségesen olcsó telefonnal, de azért lássuk, hogy mit jelent ma a csúcsok csúcsa, amit a LeTV a Le Max nevű telefonba belepréselt:

Nyolcmagos, 2 GHz-es proci
4 GB RAM
128 GB tárhely
21 megapixeles kamera
6,33 colos, QHD kijelző
3500 mAh-os akksi

És még csak azzal sem vádolhatja őket senki, hogy gagyiból dolgoznak, a processzor például a legmodernebb Snapdragon 810 chip, a kamera szenzorát pedig a Sony gyártja. A ránézésre az iPhone 6 és a HTC One közös gyermekének tűnő telefon hátuljára került egy ujjlenyomat-olvasó is, emellett a LeTV egy nagy felbontású videók megosztására alkalmas WirelessHD egységet és egy kitűnő hangzást biztosító ESS Hi-Fi audio chipet is rakott a telefonba.
LeTV-Max-okostelefon-2

És hogy teljes legyen a nagy gyártók veresége, a LeTV a következő nagy durranást is lenyúlta az orruk elől: ezután már soha senki nem hirdetheti úgy a telefonját, mint “az első USB-C csatlakozóval érkező telefon”, mert hogy ez az.

Nem semmi ez egy olyan gyártótól, ami éppen csak most ugrott bele a telefon-bizniszbe, és ugyanakkor rávilágít arra a kicsit szomorú tényre is, hogy a telefonipar elérte azt a szintet, amikor egy jó telefon előállítása már tényleg csak pénz kérdése. A kínaiaknak pedig van pénzük, mégpedig annyi, hogy például az online videók streamelésével foglalkozó LeTV simán megengedheti magának, hogy gyártsanak egy csúcskategóriás telefont, hogy ezzel növeljék a potenciális ügyfeleik számát.

LeTV-Max-okostelefon-3

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a Le Max nem fog irreálisan sokba kerülni. Hogy pontosan milyen áron érkezik, azt egyelőre nem jelentették be, de az biztos, hogy a Le Maxnál hajszállal gyengébb Le 1 Pro telefont Kínában 400 dollár körüli áron (vagyis 120 ezer forintért) lehet majd megvásárolni május 5-től, ennél pedig a Le Max is legfeljebb egy-kétszáz dollárral lehet majd drágább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás