promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperhajlékony ultrabook: Lenovo Yoga 3 Pro
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
 
A Lenovo legfrissebb laptopjának forgópontját például az óraszíj ihlette, ami így nem csak funkcióját látja el hibátlanul, de mellette még jól is néz ki. A Lenovo újdonságában nagyon is találó a Yoga kifejezés. Elsőre persze furcsának tűnik, hogy mi köze lehet a keleti bölcseletnek egy számítógéphez, de rögtön rájövünk akkor, amikor elkezdjük hajtogatni azt. Az immár harmadik generációnál járó ultrabookot négyféle üzemmódban (laptop, tablet, tent, stand) használhatjuk, így a klasszikus munka mellett böngészéshez, vagy ágyban való filmezéshez is tökéletes. Utóbbi használat közben az is fel fog tűnni, hogy konkurenseihez képest mennyire jól szól, ami nem is csoda, hiszen a hangszórókat az audióvilágban magasan jegyzett JBL jegyzi. Hordozható gépről lévén szó kiemelten fontos a súly, amiben a Yoga 3 jeleskedik: kevesebb, mint 1,2 kilót nyom, vagyis még egy MacBook Air-nél is érezhetően könnyebb – 12,8 milliméter vastagságával pedig vékonyabb is.

lenovo2

A túlzásba vitt súlycsökkentés, illetve vékonyság szokott kompromisszumokhoz vezetni, de ezúttal nem kell aggódnunk olyanokon, mint a csatlakozási lehetőségek hiánya, vagy a korlátozott üzemidő. A Yoga 3 Pro két oldalára egy-egy USB 3.0 csatlakozót kapott és még a töltő nyílásába is dughatunk egy USB-s eszközt, ha kevés lenne a hely. A hivatalos adatok szerint a négycellás akkumulátor is sokáig, egy feltöltéssel akár több mint hét órán keresztül is bírja, ezt az értéket pedig a gyakorlatban is meg lehet közelíteni. Ez az olyan takarékos fogyasztóknak is köszönhető, mint az Intel legújabb Core M processzorja. Senkit ne tévesszen meg az 1,1 GHz-es órajel, a komolyabb feladatokra ugyanis ott a Turbo Boost. A Knight Ridert idéző név hasznos funkciót takar: a processzor órajele rövidebb időszakokra akár 2,6 GHz-re is fel tud ugrani, ami például nagyfelbontású képek szerkesztésénél igazán hasznos tud lenni.

lenovo3

Ha 4K videót nem is fognak tömegesen vágni a Yoga 3 Pro készüléken, a nagyméretű képek szerkesztésére bizony van esély. A 13,3 colos kijelzőn ugyanis elképesztően sok – 3200 x 1800 – pixel kapott helyet, vagyis a nagyfelbontású képeken is kijönnek a részletek. Érdekesség, hogy a kijelző egyszerre akár tíz különböző ujjat is képes magán értelmezni egyszerre. A komolyabb teljesítményt igénylő munkát a 256, vagy 512 GB-s SSD is támogatja, felárért pedig akár háromszor gyorsabb (802.11n) wifivel is kérhetjük a Lenovo ultrabookját.

lenovo4

A Lenovo Yoga 3 Pro prémium minőséget kínál, prémium áron. A 400 ezer forintos ultrabook nem lesz egy tömegcikk, ám akik befizetnek rá, azok vélhetően sokáig szeretni fogják azt – csak arra kell figyelniük, hogy a forgópont megoldása órájuk szíjához is menjen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás