promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy Facebookos beállítás, amit érdemes lenne megváltoztatnod
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

1. Keresési előzmények törlése

Hogy a Facebookon nincsenek is keresési előzmények? Ó, barátom, te nem nagyon ismered a Facebook gondolkodásmódját, ugye? Hát persze, hogy vannak keresési előzmények. Na most anélkül, hogy bármi rosszat feltételeznénk rólad, elmondjuk, hogyan tudod törölni őket, mert hátha egyszer majd amiatt nem lehetsz elnök, mert kiderül, hogy fiatal korodban rákerestél Justin Bieberre.

Lépj be a Facebook profiloldaladra, és a neved mellett kattints a Tevékenységnapló megtekintésére. A bal oldali sávban a Fényképek, Kedvelések, Hozzászólások alatt kattints a Továbbiakra, majd a lenyíló listában keresd ki a Keresés fület. Ha valamit meg akarsz tartani, mert mondjuk szép emlékeid fűződnek hozzá, akkor egyesével is törölheted a keresési előzményeket, de ha úgy gondolod, hogy mind mehet a kukába, akkor fent kattints a Keresési előzmények törlése gombra és viszlát sötét múlt.

facebook2

2. Ismerősök korlátozása

Fiataloktól sokszor hallani, hogy a Facebook szar, mert az egész olyan lett, mint egy karácsonyi ebéd a családdal, ahol ott van mindenki a vicces nagybácsitól a kutyáig – de ebből valójában csak annyi derül ki, hogy a mobillal a kezében felnőtt Z generációnak fogalma sincs róla, hogyan kéne használni a Facebookot. Mert hogy a Facebook egy olyan karácsonyi ebéd, ahol nyugodtan körbemutogathatod a legkínosabb hányós-belefekvős partifotókat a haveroknak, és se a nagybácsi, se a kutya nem fog róla tudni, hiába ülnek ott ők is az asztalnál.

Az ismerősök szelektálására több módszer is van, de a legbiztosabb az, ha a mellőzni kívánt ismerős adatlapjának a tetején rákattintasz az Ismerős gombra, a legördülő listából pedig kiválasztod a Hozzáadás másik listához opciót, és itt a Korlátozott lehetőséget. Ennyi, nem kell rögtön sírva a Snapchatre rohanni.

3. Értesítések kikapcsolása

Az ember veleszületett jellemvonása, hogy imádunk értesítéseket kapni, egyszerűen ilyenek vagyunk – azt viszont nem szeretjük, ha olyasmiről értesítenek minket, amihez egyáltalán semmi közünk, márpedig ha egészségesen mozgalmas közösségi életet élsz, akkor gyorsan eléred azt a napi értesítésszámot, ami miatt sírva rohansz át a Snapchatre. Elég, ha tagja vagy néhány csoportnak, van néhány száz ismerősöd, és a kis piros ikon garantáltan 0–24-ben fogja jelezni az újabb és újabb és újabb születésnapokat, meg az összes posztot a “egymillióan a mormotákért” csoportban, amit utoljára három évvel ezelőtt látogattál meg egy csaj miatt.

Amit te keresel, az Beállításokban található Értesítések fül. Szerintünk a szülinapokat nyugodtan kilőheted, akié nem jut eszedbe magadtól, az úgyis felejtős, és biztos lehetsz benne, hogy neki sem nagyon fog hiányozni a száztizenkettedik “boldogat!” üzenet az üzenőfalán. A csoportbeli tevékenységeket is érdemes erősen megrostálni, itt egy lenyíló menüben minden csoportnál külön eldöntheted, hogy minden bejegyzésről kérsz-e értesítést, esetleg csak néhányról vagy egyikről sem. Általában az egyikről sem a helyes megoldás.

facebook3

4. Közösségi hirdetések kikapcsolása

Szóval az van, hogy a Facebook gátlástalanul elad téged meg az érdeklődési körödet a hirdetőknek, és bár igazából nem tudjuk, hogy ez miért zavar, de ha zavar (márpedig zavar), akkor menj a Beállításokban a Hirdetések fülre, és a Harmadik fél weboldalainál és a Hirdetések és ismerősöknél is állítsd be a Senki opciót. Hirdetések továbbra is fognak megjelenni nálad és az ismerőseidnél is, de legalább azt elérted, hogy a mekit ne a te neveddel akarja rásózni a barátaidra a Facebook, csak azért, mert egyszer belájkoltad az oldalukat évekkel ezelőtt.

facebook4
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás