promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az új Samsung Galaxy S6
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az új telefon kétféle külsővel érkezik, a sima Galaxy S6 mellett (ami eléggé emlékeztet az iPhone 6-ra) lesz egy Galaxy S6 Edge névre keresztelt változat is, amelynek kijelzője mindkét oldalán hajlított. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a fontosabb információkat, értesítéseket, üzeneteket akkor is lássuk, ha a telefon a tokjában van, emellett pedig különböző színjelzések hozzárendelésével azt is azonnal láthatjuk, hogy ki hív. Egyébként a hajlított kijelző annyira jól néz ki, hogy akkor sem igazán panaszkodhatnánk, ha semmilyen funkciója nem lenne.

samsung-galaxy-s6-2

Ahogy azt már tudni lehetett, a Galaxy S6 a Samsung saját, 64-bites és 14 nanométeres csíkszélességű, nyolcmagos Exynos procijával érkezik, ami jelen esetben négy 2,1 GHz-es és négy 1,5 GHz-es processzormagot jelent. A telefonban emellett 3 GB DDR4 RAM-ot és 32, 64 vagy 128 GB tárhelyet találunk.

A Super AMOLED kijelző maradt 5,1 colos, viszont immár 2560×1440-es QHD felbontású, ami egészen brutális 577 ppi-s pixelsűrűséget jelent. Ez különösen az új Gear VR virtuális szemüveg miatt fontos, hiszen a QHD felbontásnak köszönhetően a szemüvegben mindkét szemünkkel full HD felbontású képet láthatunk.

samsung-galaxy-s6-2

Ahogy várható volt, a Samsung jelentősen átalakította a korábban sokat szidott TouchWiz felhasználói felületet is, ami most sokkal jobban hasonlít a stock Android Material Design-jához. Sokat egyszerűsödött a fényképező-alkalmazás is, amelyben a különböző funkciók eléréséhez már nem kell scrollozni, bármilyen beállítás maximum két érintéssel elérhető.

samsung-galaxy-s6-4

Kifejezetten jó hír, hogy az új Galaxy S6 beépített vezeték nélküli töltéssel érkezik, emellett pedig a Samsung állítása szerint ez a valaha készült leggyorsabban tölthető telefon: a 2550 mAh-os akksit összességében fele annyi idő alatt lehet teljesen feltölteni, mint az iPhone 6-ot, és akár tíz perc töltéssel is négy óra használati időt nyerhetünk.

De nem ez az egyetlen terület, amin az S6 veri a nagy rivális Apple-t, a 16 megapixeles kamera példul kifejezetten jól teljesít sötétebb fényviszonyok mellett, amit a Samsung ezzel a képpel illusztrált:

samsung-galaxy-s6-5

Fontos újítás még a Samsung Pay fizetési rendszer, amely az Apple Payjel és a Google Wallettel ellentétben nem csak az NFC-vel felszerelt kártyaolvasókkal kompatibilis, hanem a hagyományos, mágneskártyás olvasókkal is elboldogul, így a Samsung ígérete szerint hamarosan bárhol fizethetünk majd a telefonunkkal, ahol van kártyaolvasó. Nagyon örvendezni egyelőre azért nem kell, mivel ez a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban és Dél-Koreában lesz elérhető.

Az egyetlen nyitva maradt kérdés a telefon ára, erről ugyanis a bemutatón egyáltalán nem beszéltek, így egyelőre csak az biztos, hogy az új Samsung Galaxy S6 bő egy hónap múlva, április 10-én érkezik majd a boltokba.

samsung-galaxy-s6-6

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás