promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a lista: a világ 50 legjobb bárja
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
bar Artesian Digidiva 1

A World's 50 Best Bars listáját minden évben elismert mixerek és az alkoholos italok piacának befolyásos alakjai állítják össze. A világ minden részéről neveznek bárokat, de a legjobb tizet elnézve kicsit olyan, mintha igazán mulatni csak Londonban és New Yorkban tudnának manapság. Hat helyet ugyanis ez a két város vitt el az első tízből.

A legjobb az Artesian lett, ami a Langham luxushotel bárja. A The Telegraph luxusmelléklete külön anyagot közölt a nyertesek kihirdetésének napján Alex Kratanáról, a bár vezető mixeréről. Az ő fantáziáját dicsérik az Artesian kompozíciói. Mint például ez a "Selfie compatible" névre keresztelt koktél a képen. Az itallap az Artesianban évente megújul. Ebben még nem is lenne semmi különleges. Az igazi "wow" faktor ott kezdődik, hogy minden egyes italhoz egyedi poharakat gyártatnak, hogy az az adott italokhoz legjobban megfelelő hőmérsékletet, aromát és elegyedést biztosítsa.

bar Artesian SelfieCompatible 2

A második helyen a New York-i Dead Rabbit végzett. Egy igazi, klasszikus bár, ahol észbontó koktélokat is lehet rendelni, de tartanak kézműves söröket és ritkaságnak számító whisky tételeket is.

bar DeadRabbit 3

A legalsó dobogós helyet csípte el a londoni Nightjar. Ők a most épp nagyon felkapottnak számító Shoreditch negyedben, egy alagsori helyen találhatók, és a hely hangulatát ennek megfeleően alakították ki. A koktéllapjukon találni az alkoholtilalom idejéről, és az az megelőző időszakból származó koktélokat épp úgy, mint saját fejlesztésű "signature" italokat, mint amilyen a "Royal Dynasty" tequilával, jázmin teával és szakéval.

bar Nightjar 4

A lista elején más városoknak helyet sem hagyva váltják egymást a londoni és a New York-i helyek, így a negyedik helyezett is csak egy manhatteni bár lehet. Az Attaboy mixerei a vendég egyéni ízlése és hangulata alapján készítenek koktélokat, nincs is náluk itallap.

Az ötödik helyezett Employees Only egy manhatteni bár, a huszas éve Amerikájának stílusát idéző itallappal. Az egyik különlegességük, hogy külön italmenüjük van a színházba igyekvőknek a kora esti órákra, és azoknak, akik késő éjszaka is még a bárban múlatják az időt.

bar Attaboy 5

A hatodik helyezett az új bárok közül a legjobb helyet csípte el a listán. A seattle-i Canon koktélbár szakterülete a whiskey-ből és a gyomorkeserűből készülő italok.

bar CanonJamie 6

A hetedik helyezett felüdülés olyan szempontból, hogy nem Angliában és nem is Amerikában van. Ezek szerint van élet Ausztráliában is! A Baxter Inn gyertyafényes bárjában készítik a lista szerint az ausztrálok legjobb koktéljait.

bar BaxterInn 7

De nem sok időre volt alkalmunk elkalandozni a két legdíjazottabb országtól: A nyolcadik helyen ismét egy londoni bár végzett. Az idén 125 éves Savoy hotel 1903 óta működő American Bar-jában volt idejük tökéletesíteni az időtlen klasszikusoknak számító koktélokat.

bar AmericanBar 8

A kilencedik helyet sikerült megszereznie Ázsia legjobb bárjának, a tokiói High Five-nak. A ház specialitásai között olyanokat ajánlanak, mint pl. a "Japanes Garden", ami egy whiskey alapú koktél, midorival és zöldtealikőrrel.

bar highfive 9

A legjobb tíz közé bekerült még a szingapúri 28 Hong Kong Str. nevű bár, ami kívülről inkább egy hatvanas évek beli boltra emlékeztet, mint menő koktélbárra, belül viszont a régió legjobb amerikai típusú koktéljait készítik.

bar singapore 10

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás