promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Luxus fürdőszoba az elsőosztályon
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


Ma először utazhattak a Qatar Airways first class utasai a légitársaság újragondolt első osztályán. Egyelőre csak Londonba és Párizsba közlekednek ugyan az új luxusosztállyal felszerelt A380-as gépek, de az első osztályú utasokért folyó verseny biztosan megköveteli a gyors átállást más hosszútávú útvonalaikon is.

qatar-airways-a380-first-class-suite 2

A legnagyobb luxus egy repülés során valószínűleg az, ha egy pillanatra sem kell helyhiánnyal küzdeni. Ezt itt egészen biztosan megkapják az utasok: Az ülést helyes lenne inkább fotelnek nevezni. Alváshoz ráadásul 60 cm széles, 220 cm hosszú, teljesen vízszintes ággyá alakítható. Arról, hogy ilyen messziről véletlenül se okozzon gondot a fedélzeti mozizás, 48 cm átmérőjű monitorokat állítottak hadrendbe.

qatar-airways-a380-first-class-suite 3

A gourmet kínálatot már megszoktuk, a legtöbb légitársaság ezen a területen próbálja még megnyerni az első osztályon utazókat. Itt is kaviártól Ladurée macaronokig, teljes menüt ehetnek végig az utasok. Azt viszont, hogy sztárséfekkel dolgozik együtt, még viszonylag kevés légitársaság mondhatja el magáról. És bár többen vitatják, hogy egyáltalán számít-e ez, mert repülés közben úgyis megváltozik az ízérzékelésünk, nem valószínű, hogy visszautasítaná bárki a prémium alapanyagokból készült különleges fogásokat. A Lufthansának már egy ideje Michelin-csillagos séf állítja össze az első osztályon kínált menüjét. A Qatar Airways pedig több gasztrohíresség között a Nobu-lánc tulajdonosát és séfjét is szerződtette.

qatar-airways-a380-first-class-suite 4

A first class utasok másik eszméletlen privilégiuma a fedélzeti bár lesz az új első osztályon. Társasági élet, jó italok, dekorációnak friss virágok, és természetesen itt is tágas terek. Észre sem kell venniük, hogy közben átszelnek egy kontinenst.

A fürdőszobában sem spóroltak a hellyel és a bekészítéssel. A prémiumnak számító Rituals márka kézápolói kerültek a hatalmas kézmosó mellé. De személyes használatra Armani és Dior piperéket is találnak az öltözőszekrényükben az utasok, a pizsama és papucs mellett.

A Qatar Airways új A380-asai 517 utas szállítására alkalmasak. Az első osztályon nyolc hely van. A London-Doha járatra másfél millió forinttól lehet first class jegyeket találni.

qatar-airways-a380-first-class-suite 5
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás