promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jubileumi James Bond Omega 27 millióért
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

James Bond az 1995-ös Aranyszem (GoldenEye) óta visel minden filmben Omega karórát. Most annak jött el az ideje, hogy az általános eladási mutatók mellett egy aukción is lemérje az óragyártó cég, hogy mennyire éri meg neki a termékelhelyezési szponzorációra vagyonokat költeni. 

Valószínűleg elégedetten dőlnek most hátra az Omegánál, mert az 1964-es Goldfinger 50 éves jubileuma alkalmából tartott árverésen a becsült érték nyolcszorosáért, 106 ezer svájci frankért (több mint 27 millió forintért) kelt el végül az egyedi óra. A filmes ereklyék gyűjtői gyakran áldoznak irreálisnak tűnő összegeket aukciókon.

omega jubileum 007 2

Annyival érthetőbb a magas nyertes licit ebben az esetben, hogy a jubileumi, 18 karátos órát új tulajdonosa akár hordani is tudja. Nem törvényszerű, hogy csak értékes darab legyen egy páncélszekrényben, ahogyan sok más, árverésre küldött, filmes használati tárgy végzi.

omega jubileum 007 3

Az egyedi darab alapja egy 38,5 mm-es Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial, 18 karátos sárgaarany borítással, és ehhez illő, szintén 18 karátos, arany szíjjal. Az arany óramutatókat Super-LumiNova borítással látták el, hogy bármilyen fényviszony mellett jól lehessen őket látni. A másodperc mutató ellensúlya a 007-es logóját formázza. Az óra dobozának dizájnötlete pedig külön dicséretre méltó.

omega jubileum 007 4

Ami viszont biztos tiszteletreméltó: a Christie’s aukciósház állítólag a bevételt a gyermekek elleni erőszak ellen küzdő brit NSPCC egyesületnek utalja át. James Bond tehát ismét tett valamit egy jobb világért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás