promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dubajé lesz a világ legnagyobb reptere
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

dubai1

Dubaj másik reptere, a Dubai International már jelenleg is a világ hetedik legforgalmasabb repülőtere évi 66,4 millió utasával. Itt is fejlesztési munkálatok folynak, 2015 első negyedévére épül meg az újabb kifutó, amivel akár már jövőre meghaladhatja Dubaj utasforgalma Atlantáét.

dubai2

Az Al Maktoum International at DWC repülőtér 32 milliárd dolláros fejlesztése a tervek szerint 6-8 évet vesz majd igénybe. Mire elkészül, mérete és kapacitása is nagyobb lesz, mint a jelenlegi világelső reptereké. Így méretben lehagyja a most még legnagyobb londoni Heathrow-tt, utasszámban pedig az évi 94,4 millió utasával jelenleg legforgalmasabb atlantai Hartsfield-Jackson repülőteret is. A cél az éves 200 milliós utasforgalom elérése, de már a fejlesztés első szakaszában évi 120 millió utassal terveznek. Ennek megfelelően, szintén már az első szakaszban, egyszerre akár száz hatalmas Airbus A380-as gép is a földön tartózkodhat.

Az egyelőre a Dubai International repteret használó Emirates légitársaság is az Al Maktoum Internationalról repül majd a tervek szerint.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás