promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat hétköznapi dolog, amiről nem is sejted, hogy rosszul csinálod
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Videók nézése a Youtube-on

A Youtube-videóknál teljesen fölösleges az egeret használnod. A kurzor billentyűkkel sokkal pontosabban tudsz beletekerni a videóba, ha pedig egy konkrét részhez ugranál, akkor ezt a billentyűzet tetején található F1, F2… stb. gyorsbillentyűkkel számokkal teheted meg (ennél a videónál például rögtön a következő trükkre ugorhatsz a segítségükkel).

Az autó távirányítója

A távirányítóval becélzod az autót, ugye? Csakhogy nem az autóra kéne céloznod, hanem a koponyádra, amely természetes antennaként megnöveli a távirányító hatósugarát.

Kábelek összetekerése

A hagyományos, körkörös tekeréssel csak azt éred el, hogy amikor legközelebb szükség lesz rá, akkor háromszor annyi időbe telik majd kibogozni, mint amennyi időt az összetekerésre szántál. Ehelyett próbáld meg felváltva feltekerni a zsinórt (egyszer fölé, egyszer alá) – kivéve ha fülhallgatóról van szó, mert akkor ez a módszer a leghatásosabb.

Elemek töltöttségének ellenőrzése

Ha nem vagy benne biztos, hogy lemerült-e az elem, ne fáradj vele, hogy berakod valamilyen eszközbe, egyszerűen csak ejtsd le egy kemény felületre néhány centiméterről – ha megáll a talpán, akkor még van benne kraft, minden más esetben pedig irány a szelektív hulladékgyűjtő.

Alkalmazások bezárása

Ha egyszerűen a home gombbal zárod be őket, akkor a háttérben tovább futnak, és egyszer csak arra eszmélsz, hogy fél nap után lemerült a csutkára feltöltött iPaded. Ehelyett próbáld meg csippentő mozdulattal bezárni a nem használt alkalmazásokat.

Szelfi

Nem szégyen az, ha egyedül mész nyaralni (vagy kocsmába péntek este), de ha nem szeretnéd, hogy ez mindenki számára nyilvánvaló legyen, akkor a megszokott kinyújtott karos módszer helyett inkább próbáld meg az iPhone fülhallgatójának a hangerő gombjával elsütni a fényképezőgépet, így senkinek sem fog feltűnni, hogy magadat fényképezted.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás