promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
First class osztályon repülő utasok kiváltságai
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


firstclass1

A LuxuryLaunches nevű, 2006 óta a leggazdagabbak számára érdekes témákat feldolgozó, angol nyelvű blog rangsorolta a nagy légitársaságokat a first class utasaiknak nyújtott szolgáltatások alapján. Mivel a listájuk teljesen szubjektív, inkább csak a legérdekesebb kiváltságokat mutatjuk meg, a rangsort nem. Az általuk felállított sorrend itt megtalálható.

Az Egyesült Arab Emírségekben alapított, viszonylag fiatal, 2003 óta működő Ethihad légitársaság itthon kevésbé ismert, de az Öböl-térségben, valamint ázsiai és afrikai célállomásokon már nagyon komoly nevet szerzett magának. A fenti képen látható first class kabinja tolóajtóval szeparálható, a benne található masszázsfotel teljes értékű ággyá alakítható, a repülés során fogyasztott ételeket pedig egy séf készíti el a fedélzeten. De ebben a szegmensben ez sem elég. Márpedig a legtöbbet költő utasok kegyeiért folytatott versenyben élre akarnak törni, ezért decembertől teljesen megújítják az első osztályukat. Három különböző kabinkategóriát vezetnek be. Amiből a legelőkelőbb egy "Residence" nevű kabin lesz, ami valójában egy teljes, 12 négyzetméteres lakosztály, kétszemélyes ággyal, saját fürdőszobával.

Az Emirates, ami október végétől Budapestről is közvetlen járatot üzemeltet Dubajba, az első osztályra jegyet váltó utasainak külön lounge-ot is üzemeltet a gépen. Itt folyamatosan találnak különleges snackeket, prémium italokat, és ismerkedhetnek a többi first class utassal is, ha ráuntak a saját minibárral, gardróbbal, és Bulgari piperékkel felszerelt kabin magányára.

firstclass2

A Singapore Airlines teljesen vízszintesbe állítható ággyal és párnamenüvel várja az első osztályon utazókat. A párnamenü azt jelenti, hogy az utas a preferenciájának megfelelő párnát kap az útra. Sem nagyobbat, sem kisebbet. Pizsamáról is gondoskodnak. Ez az utóbbi években már amúgy is standard kiegészítő lett a legtöbb légitársaság first classán. A felszolgált ételek Michelin-csillagos séf előírásai alapján készülnek, az italok között pedig ott a 2004-es Dom Pérignon.

firstclass3

firstclass4

Az európai székhelyű társaságok közül a Lufthansa kapta meg először first class osztályra az ötcsillagos besorolást a Skytrax minősítőrendszerben. A többi osztályán is ez a cél, bár a business classuk jelenleg csak 3,5 csillagos a Skytraxnél. Az első osztály viszont velúr borítású falakkal és gasztroélményekkel várja az utasokat. A kaviár és a Michelin-csillagos séf itt is alap, a felszolgált borokat pedig a sommelier világbajnok, Markus del Monego válogatta össze a német légitársaság számára.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás