promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mostantól jobban védi a törvény a napszemüveged és a fegyvered
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új termék a listán a tízezer forintnál drágább napszemüveg, az elektromos kerékpár és roller, a quad, a motoros vízi jármű, továbbá gyermekgondozási cikkek, mint a gyermekfigyelő berendezés, a hinta és a csúszda, jótállás jár ezentúl a lőfegyverre, a sportszerre, az elektromos szépségápolási eszközre is. Az egyedüli termék, amelynél 50 ezer forint eladási ár a jótállási értékhatár, a nemes- vagy félnemes szőrméből készült ruházati termék.

Mi is pontosan a jótállás? És akkor mi a szavatosság?
A jótállás lényege, hogy a gyártónak, illetve a kereskedőnek kell bizonyítania azt, hogy a vásárló nem rendeltetésszerűen használta a terméket, ellenkező esetben köteles kijavíttatni vagy kicserélni azt. Ezzel szemben áll a szavatosság, amikor a vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba már a vásárláskor is – az MTI szóhasználata szerint – „bent volt” a termékben.

A rendelet kiemeli, hogy a jótállási jegynek a jótállási idő végéig jól olvashatónak kell lennie. Ezt a szabályt az indokolta, hogy az olcsó hőpapírra másolt jegyek pár hónap alatt elhalványodtak. Ha a vásárló nem tudja bemutatni a jótállási jegyet, de birtokában van a nyugta vagy a számla, azzal is érvényesítheti a jótállást.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás