promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatták az iPhone 6-ot és az Apple forradalmi okosóráját
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

iPhone 6
Lássuk pontokba szedve, hogy mit kapunk idén ősszel az Apple-től:

Az új iPhone 4,7 colos kijelzővel érkezik, amelynek felbontása 1334×750 pixel, valamint iPhone Plus néven érkezik egy 5,5 colos kijelzővel szerelt változat is, amely full HD felbontást kapott.

iPhone-6-es-Apple-Watch2
A dizájn is teljesen megújult: a telefon oldalait lekerekítették, ahogy a kijelző széleit is, amely szépen ráhajlik a fémkeretre.

Bár sejteni lehetett, de kisebb meglepetés azért, hogy a telefon kijelzőjét valóban nem Sapphire Glass védi, amely a hírek szerint nem védett eléggé a leejtés ellen.

Az új telefonok jóval vékonyabbak a 7,6 mm vastag iPhone 5S-nél: a nagyobbik teló 7,1, a kisebb pedig mindössze 6,9 mm vastag.

iPhone-6-es-Apple-Watch3

A telefont egy új, 64-bites A8 chip hajtja, amely 25%-kal gyorsabb számítási kapacitást és 50%-kal jobb grafikus teljesítményt tud az A7-es chiphez képest. Az M8 segédprocesszorral együtt ez az eddiginél szebb játékokat jelent.

Amit az Apple igyekszik is maximálisan kihasználni, többek között az EA-vel, az Ubisofttal, a Square Enixszel és a Gamelofttal is megegyeztek, akik már idén bemutatják az első, iPhone 6-ra készült játékaikat.

Javult a telefon üzemideje is, amelyen már 11 órán keresztül nézhetünk filmeket folyamatosan.

iPhone-6-es-Apple-Watch4

A telefon támogatja a Voice over LTE funkciót, de ha nincsen térerő, akkor az előzőnél háromszor gyorsabb 802.11ac wifivel wifin keresztül is kezdeményezhetünk hívásokat.

A 8 megapixeles iSight kamera is sokat fejlődött: új szenzor és optikai képstabilizátor, gyorsabb autofókusz (Focus Pixels) és fejlettebb noise reduction, de sajnos továbbra is csak full HD-ben tud képeket készíteni.

iPhone-6-es-Apple-Watch5

A videófelvételnél a legfontosabb változás, hogy immár 240 fps-sel is készíthetünk lassított felvételeket.

Az új telefonokon már az iOS 8 fut, ami támogatja az egykezes funkciót is: a home gombot kétszer megnyomva a képernyő aktív része lejjebb csúszik nagyjából a kijelző feléig. Emellett az 5,5 colos iPhone kapott egy Landscape View nevű funkciót, amivel a telefont oldalra fordítva is használhatjuk és kopipésztelhetünk is végre.

Az iPhone 6-ban bemutatkozik a forradalmi Apple Pay: az NFC-szabványt támogató új iPhone mobil pénztárcaként is funkcionál, így a Visa, Mastercard vagy American Express kártyáink helyett mostantól elég a telefonunkat magunkkal vinnünk fizetéshez. Ez a funkció viszont az USA-ban is csak októbertől lesz elérhető.

Az új iPhone végre 128 GB-os belső tárral is kapható lesz.

A 16 GB-os iPhone ára az USA-ban, kétéves hűségszerződéssel 199 dollár, a 64 GB-osé 299, a 128 GB-osé pedig 399 dollár. Az iPhone Plus ennél száz dollárral drágább.

Apple Watch

iPhone-6-es-Apple-Watch6
Az iPhone-nál jóval több érdekességet tartogatott az Apple okosórájának a bejelentése, amelynek már a neve is kisebb meglepetés, hiszen a sokat emlegetett iWatch helyett Apple Watch néven érkezik. A Pebble Steelnél kisebb, okosórákhoz képest kifejezetten esztétikus látványt nyújtó óra szinte minden olyan funkciót tartalmaz, ami az iPhone-ból most kimaradt, így a kijelzőt Sapphire Glass védi, és vezeték nélkül lehet tölteni. Az iOS okosórákra optimalizált változatát futtató Apple Watch-on alapvetően az óra oldalán található tekerővel (Digital Crown) tudunk navigálni, de természetesen a kijelző is érintésérzékeny, sőt, még a nyomás erősségét is érzékeli.

iPhone-6-es-Apple-Watch7
Az órában lesz Siri, így üzeneteket írni hangirányítással is tudunk, a legjobb viszont egyértelműen az, hogy az Apple Pay az okosórába is bekerült, így hamarosan az óránkkal tudunk majd fizetni a boltban. Nem véletlenül mondta Tim Cook, hogy “az Apple Watch a legszemélyesebb dolog, amit valaha készítettünk”, hiszen az okosóra az Apple-től némileg meglepően teljesen személyre szabható: műanyag, bőr- és fémszíjakkal is kapható lesz, szinte mindenféle színben. A telefon iPhone 5, 5C, 5S, 6 és 6 Plus modellekkel fog együttműködni, az ára pedig 349 dollártól indul.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás