promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A bringás, aki kétszer is kijátszotta a halált – Szó szerint!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Maarten alighanem sosem lehet elég hálás a sorsnak, tényleg megragadta a kezét a szerencse, ami ritkán, de előfordul az életben. Na de kétszer? És kétszer ugyanolyan helyzetben? A holland sportoló története egészen hihetetlen.

De Jonge egy maláj bringás csapat, a TerengganuCycling Team versenyzője, ennél fogva gyakran kell repkednie Ázsia és Európa között. Márciusban is gépre kellett szállnia, épp a Malaysia Airlines MH370-esére volt jegye, mely a légitársaság Kuala Lumpur és Peking közötti menetrend szerinti járata volt, ám nem akart az átszállással bíbelődni, így az utolsó pillanatban átíratta a jegyét. Igen, ez volt az a járat, mely 2014. március 8-án hajnalban eltűnt az Indiai-óceán felett, 227 utassal és a 12 fős személyzettel a fedélzeten. És amelyet azóta sem találnak.

Elképesztő mázli, és ez csak a kezdet! Maarten kezét azóta sem engedte el Fortuna, a cangás júniusban hazarepült Hollandiába, hogy részt vegyen az országos bajnokságon. Azt nem állítjuk, hogy jól szerepelt, a srác a futottak még kategóriába tartozik, a 35. helyen zárt, ám mégis világhírű lett. Történt ugyanis, hogy a verseny után a Malaysian Airlines MH17-esével tervezte a visszautat, ám, ahogy a holland RTV Oostnak elmesélte, végül az utolsó percben a spórolás miatt – lám, mekkora szerencse, hogy nem elég jó bringás – úgy döntött, inkább Frankfurton keresztül repül, így nem Boeing 777-esere váltott jegyet. Amelyet néhány órával később lekaptak az orosz–ukrán határnál, és 295-en életüket vesztették.

De Jonge elképesztően szerencsésnek tartja magát, de a repüléstől nem riadt el: „Nem érdemes túl sokat aggódni, mert az nem vezet sehova. Kétszer is szerencsém volt, és az lesz legközelebb is.”

Egy biztos, ha úgy tervezed, elrepülnél Malajziába, vagy bárhova egy maláj géppel, javasolt felvenni a kapcsolatot Maartennel. Ha rajta lesz a gépen, ne aggódj.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás