promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Autópályán tavasszal
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A húsvét közeledtével, az idő enyhülésével sok magyar család tervez országúti kirándulásokat, hogy gyönyörködjön a tavaszi tájban, és meglátogassa rokonait. Az autós utazás ebben a szezonban is gyorsabb, kényelmesebb, mint a tömegközlekedés. Főleg, ha a gondtalan haladást lehetővé tévő autópálya hálózatot használjuk. Vegyünk e-matricát, és irány az ország!

A magyarországi utazáshoz fizetős utakat választani több okból is ésszerű döntés. Ezek az utak jellemzően jól karbantartottak, simább utazást és kevesebb késést biztosítanak az alternatív útvonalakhoz képest. Ezenkívül a fizetős utak gyakran jobb biztonsági funkciókkal rendelkeznek, beleértve az egyértelmű jelzéseket és a hatékony világítást, amelyek hozzájárulnak a családok biztonságosabb közlekedéséhez.

Ha országúti utazásra készülünk, fontos, hogy előre beszerezzük a szükséges e-matricát. Az olyan weboldalak, mint az autopalyamatrica.hu, kényelmes platformot kínálnak az úthasználati jogosultság megváltásához, biztosítva a zökkenőmentes útdíjfizetést a kézi tranzakciók gondja nélkül.

A magyar autópálya matrica vásárlás az autopalyamatrica.hu e-matrica menüpontjában a legegyszerűbb. Alig kétperces folyamatról van szó, melynek végén már meg is érkezik email fiókunkba a visszaigazoló email. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs probléma a papírpénzzel.

Magyar autópálya matrica árak 2024-ben

Az idei bruttó árakat alábbi táblázatunk összesíti. Online vásárlás esetén ezekre az összegekre rájön még egy minimális kezelési díj.

A pótdíjak összege idén szintén emelkedett.

  • A D1/D2 díjkategória alap pótdíja: 18 750 Ft
  • A D1/D2 díjkategória emelt pótdíja, 60 napon túli fizetés esetén: 74 970 Ft
  • A B2 díjkategória alap pótdíja: 84 330 Ft
  • A B2 díjkategória emelt pótdíja (60 napon túli fizetés esetén): 337 290 Ft

Néhány profi tipp a kényelmes utazáshoz

Pár ügyes megoldás az egész család számára gördülékenyebbé és élvezetesebbé teheti az utazást. Mindenekelőtt a legfontosabb dolgok bepakolása kulcsfontosságú. A változó időjárási viszonyoknak megfelelő ruházat mellett ne feledkezzünk meg harapnivalóról, elég italról, pakoljunk be pár kedves játékot a gyerekeknek, ne hagyjuk otthon a szükséges gyógyszereket. Bölcs dolog átnézni és felfrissíteni az elsősegély-készletet, továbbá zseblámpát és takarókat is becsomagolni.

Mielőtt útra kelünk, az autó gyors ellenőrzése segíthet megelőzni a váratlan meghibásodásokat. Győződjünk meg arról, hogy az olaj, a hűtőfolyadék és az ablakmosó folyadék rendben van-e. Ellenőrizzük a gumiabroncsok nyomását, a futófelület mélységét, és próbáljuk ki a fékeket és a lámpákat. Ha időt szánunk ezekre az egyszerű ellenőrzésekre, nyugodtabban utazhatunk, és csökkenthetjük annak a kockázatát, hogy útközben autónk feladja a szolgálatot.

Az utazási útvonal megtervezésekor fontoljuk meg az utazás időzítését is, hogy elkerüljük a csúcsforgalmat és a torlódásokat. A kora reggeli vagy későbbi esti indulás csökkentheti a forgalmi késéseket, és nyugodtabb utazást tesz lehetővé. Ezenkívül a pihenőhelyek megtervezése az út mentén lehetővé teszi a szüneteket, aminek a gyerekek biztosan örülni fognak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás