promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominikot a pályán pofozta meg a Liverpool csapatkapitánya a vesztes meccs után
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominiknak lekevertek egyet az elveszített meccs után.

A lábtengó nemcsak a labdarúgók körében népszerű edzésgyakorlat, az otthoni focisták is szívesen űzik ezt a csapatépítő sportot. Eredetileg ez egy teremsport, de ha van egy jól kifeszített hálónk, akkor a kertben is lehet csinálni.

A tengó az 1920-as években terjedt el, miután a cseh Slavia Praha játékosai feltalálták - ezt akkoriban még "futball a kötél felett"-nek hívták, hiszen 100 éve még nem hálóval, csak egy felfüggesztett kötéllel játszották. Ennek a labdarúgáshoz kötődő játéknak a lényege, hogy egy oldalon kettő vagy három játékos játszik három érintővel, de egy játékos nem érhet bele a labdába kétszer egymás után. A játékosok egyedül a kezüket nem használhatják.

Annak idején Messi és Tevez is kiállt Maradona és Enzo ellen:


Az első lábtengó kupát 1940-ben rendezték meg, az első bajnokság pedig 1953 és 1961 között zajlott. 1961 óta már hivatalos sport, 1971-ben pedig létrehozták Csehországban az első lábtenisz szövetséget.

Szoboszlai Dominik és a Liverpool focistái is rendszeresen szórakoztatják magukat ezzel a játékkal: pár hete a magyar sportkiválóság és egyiptomi partnere, Mohamed Szalah megnyerte a házi tengóbajnokságukat; a döntőben legyőzték a holland párost, Cody Gakpót és Virgil van Dijket.

A vereséget elszenvedők azonban nem hagyták ezt annyiban, visszavágót követeltek, amit a napokban meg is tartottak. Az alábbi videó is ezen a baráti mérkőzésen készült, amiben Szoboszlaiék ezúttal alulmaradtak. A meccs végén a felek gratuláltak egymásnak, majd Virgil van Dijk csapatkapitály egy baráti, de csattanós pofont adott Dominiknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás