promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi kerüljön egy divatrajongó utazós bőröndjébe?
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A jó idő automatikusan meghozza az utazási kedvet is. Sokan választanak már például rövid utazásokat, ami azt jelenti, hogy egy hosszú hétvégére kapcsolódnak ki csupán. Ilyenkor nem ritka, hogy külföldi utakat is beiktatnak, például egy londoni kiruccanást. Milyen ruhákat vigyünk magunkkal az ilyen rövidebb pihenőkre, ha külföldre készülünk?

Mindig az ország időjárásának megfelelő szetteket válasszunk

Még egy pár napos rövid kiruccanásra sem érdemes anélkül elindulni, hogy ne lennénk tisztában az adott régió időjárási viszonyával. Ez bizony még hazánkban is változatos lehet. Ha például az Alföldre utazunk, akkor számoljunk azzal, hogy arrafelé gyakran melegebbek lehetnek a nyarak, mint a hegyekben. Ezért mielőtt beborítanánk az összes trendi ruhadarabot a bőröndbe, mindenképp olyan ruhákat válasszunk, ami nem az otthonunk időjárását tükrözi, hanem azt, ahová megyünk. Angliai utazás esetén például számoljunk azzal, hogy igencsak ritkán kúszik a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé. Egy kellemes 24 fokos átlagra számoljunk még nyáron is. Ugyanakkor az eső nem ritka arrafelé, tehát az esernyő és egy vékonyabb pulcsi vagy széldzseki erősen indokolt, hogy helyet kapjon a bőröndben. Rendkívül trendik a rövidebb ballonkabátok, amelyek a hirtelen záporok esetén is jól védenek minket.

Ráadásul csinosak és nagyon jól mutatnak még magassarkúhoz is. Jó választás lehet, amennyiben az úti célunk például Anglia.

Mindenképp vigyünk kényelmes cipőt!

Egy divatimádó hajlamos a legcsodásabb magassarkúját is bedobni a bőröndbe. Pedig ha logikusan gondolkodunk, ez nem mindig a legjobb választás. Vigyünk egy olyan cipőt, amiben meg tudunk jelenni például a párunkkal egy étteremben, de kell egy kényelmes lábbeli is. A városnézések és nyaralós séták alkalmával ugyanis akár kilométereket is talpalhatunk. Ezt egy tűsarkúban megtenni már inkább kihívás, mint élvezet. Ha csinos cipőt szeretnénk, keressünk egy kényelmes, telitalpú espadrillest, vagy vigyünk platformos sneakert. Utóbbiból igen széles választék akad az Answear oldalán, a Karl Lagerfeld webshop kínálatában. Mindegyik jól mutat ruhához és nadrághoz is.

Univerzális ruhákat pakoljunk be

A legjobb, ha az utazás előtt kialakítunk egy kapszula ruhatárat. Ez azt jelenti, hogy pár ruhadarab többször kombinálható módon viselhető egymással. Minden passzol mindenhez. A kényelmes női ruha divatos és csinos is lehet egyben, ha okosan állítjuk össze a nyaralós szettünket. Például egy capri nadrágot fel tudunk venni félelegáns alkalomra, de a városba is. Nem kell ehhez két külön nadrág. Egy jó szabású és anyagú fekete felsőt pedig szintén tudunk nappal, de este is viselni, amikor kicsit sikkesebb hatást szeretnénk elérni.

A fürdőruhát is gondoljuk át

fürdőruha típusa sem mindegy minden esetben. Például egy tóparti utazáshoz nem biztos, hogy a minimalista bikini lesz a legjobb választás egy olyan vízhez, amiben például sok a hínár. Ahogyan a nagyon hullámzó vizeknél is érdemesebb olyan fürdőruhát választani, ami nem fog leesni rólunk a víztömeg mozgásakor. Ráadásul léteznek olyan országok, ahol a túl sokat mutató fürdőruhák viselését nem nézik jó szemmel. Tájékozódjunk erről – főleg az arab országok tekintetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás