promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívrohamot kaphatott a sztárfocista - a tragikus sorsú Fehér Miklós esete azonnal felsejlett
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar Fehér Miklós tragédiáját idézte a kapus szívroham-gyanús esete csütörtökön.

Jövőre lesz húsz éve, hogy tragikus körülények között elhunyt a magyar válogatott támadója, Fehér Miklós. A győri származású csatár 24 évesen lelte halálat csapata, a Benfica aktuális bajnokiján. Fehért egy hirtelen szívmegállás választotta el a földi léttől, és lett örökre részese a Benfica történetének. Aki látta halálának drámai képsorait, azok számára jó eséllyel fájó emlék marad a tehetséges sportoló életének utolsó pillanatai. Emlékének azóta is rendre tisztelettel adózik egykori klubja, lévén még mezszámát is visszavonultatták. 

Sajnos szinte nem telik el úgy egy hét vagy hónap, hogy ne történne hasonló eset a világon egy-egy élsportolóval. Még mindig vannak olyan lappangó betegségek, elváltzások az emberek szervezetében, amelyet a legrészletesebb és legmélyrehatóbb orvosi vizsgálatok sem képesek felderíteni. Az elmúlt években emlékezetes volt, hogy szintén mérkőzés közben lett rosszul a világ egyik legjobb csatára, Sergio Agüero is. Az argentin csillagot azonban még időben lehozták a pályáról az FC Barcelona meccsén, majd hónapokig tartó találgatások és vizsgálatok után inkább a visszavonulás mellett döntött a romlott egészégü szíve miatt. Pechére, így lemaradt Argentína 2022-es világbajnoki győzelméről.

[[woj3]]

Egyelőre ismét örülhetünk, hogy szerencsés kimenetellel ért véget egy hasonló eset. Csütörtök este a Juvenus a portugál Sportingot fogadta az UEFA Európa-liga negyeddöntőjében. Az olaszok sztárkapusa, Wojciech Szczesny még az első félidő hajrájában jelzett az edzői és az orvosi stáb felé. Szórítást érzett a mellkasában, illetve heves szívdobogást észlelt magán. Röpke egyeztetés után edzője azonnal lecserélte a könnyek között leballagó kapuvédőt. 

A Juventus esti győzelme után nem sokkal érkezett az üzenet a klubtól, hogy Szczesny már jobban van, minimális légszomja mellett nem diagnosztizáltak nála problémát a klub egészségügyi központjában. Reméljük, hogy mihamarabb visszatérhet a pályára a lengyel válogatott csillaga. 

Íme, az ijesztő eset:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás