promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva botrányaival még a bajnoki címet is bukhatja az angol sztárcsapat
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az angol foci aktuális királya, az Arsenal vezeti a Premier League-et, ám a botrányok egyre súlyosabb büntetést érhetnek számukra.

Nagyon jól kezdte a szezont az Arsenal együttese, amely 2004. óta várja a klubtörténet következő bajnoki címét. A londoni csapat tavaly nyártól szinte folyamatosan tartja remek formáját, és pár kisebb kilengéstől eltekintve gőzerővel menetel a bajnoki címért, melynek még mindig erőteljes várományosa a lassan már legendás státuszba érő Manchester City. A híres spanyol (katalán) edző, Pep Guardiola edzette kékmezesek jelenleg ötpontos hátrányban üldözik az Arsenalt. Az "Ágyúsok" az elmúlt hetekben többször is szinte lehetetlen helyzetből, vert állásból tudtak mérkőzést nyerni.

Ez történt legutóbbi meccsükön, szombaton is. A Bournemouth már 2-0-ra is vezetett, ám végül az Arsenal tudott nyerni, miután egyik cserejátékosa az utolsó pillanatban megfordította az eredményt, így nyertek 3-2-re. A gólöröm közben több cserejátékos és az edzői stáb tagjai közül is többen beszaladtak a pályára. Az ünneplés felejthetetlen lehetett számukra, ahogy a játékvezetőnek is. Chris Kavanagh ugyanis kifogásolta a londoniak lelkesedését, mondván a pályán csak ő és a tizenegy-tizenegy játékos tartózkodhat. Jelentésében megírta, hogy az Arsenal lényegében átlépte mindezzel a sportszerűség határvonalát. Ezt az illetékes szövetség pedig nem is szokta annyiban hagyni, általában több tízezer fontos büntetéssel honorálják az ilyen eseteket. 

Az Arsenal a szezonban ráadásul már háromszor is belefutott hasonlóba, mint a mostani történés. A csapatot mindannyiszor az aktuális játékvezető "jelentette fel" az FA-nél, amiért játékosai és stábtagjai indokolatlanul a pályára léptek és/vagy csoportosan ünnepeltek gólt vagy kérték számon őt magát egyes döntésekért. A vörösmezesek először egy kupameccs után kaptak felfüggesztve egy 20 ezer fontos büntetést, ám a következő két alkalom miatt kiküldött csekket már be kellett fizetniük. Előbb a Newcastle elleni döntetlen után kellett 40 ezret, majd a Manchester City elleni zakót követően kellett 65 ezret befizetniük a szövetségi kasszába. 

Állítólag további rendbontás esetén komolyabb revízióval is szembe kell néznie a klubnak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás