promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsúzhatunk a tinik kedvenc oldalától? Egyre több a szankció
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meddig lehet még velünk az oldal? 

A TikTok kétségkívül a fiatalok kedvenc közösségi oldala. A rövid, kreatív videók olyan népszerűségnek örvendenek a tinik körében, mellyel nem nagyon vette fel a versenyt semelyik másik közösségi oldal az elmúlt években. Talán pont ezért, egyre több országban panaszkodnak a TikTokra a felnőttek. 

Először felmerült az a hír, hogy betilthatják a TikTokot az Európai Unióban, most pedig az USA döntött úgy, hogy betiltják az oldalt a hivatalokban - írja a Reuters. 

A Fehér Ház hétfőn 30 napot adott a kormányzati ügynökségeknek arra, hogy a biztonsági kockázatként azonosított kínai TikTok alkalmazást minden szövetségi eszközökről és rendszereből eltávolítsák.

Az intézkedés nem érinti azt a több mint 100 millió amerikait, akik a TikTokot magán- vagy céges eszközökön használják. Ám a képviselőház külügyi bizottsága kedden szavaz egy olyan törvényjavaslatról, amely felhatalmazná Joe Biden elnököt arra, hogy betiltsa a TikTokot minden amerikai eszközön. 

A kongresszus által tavaly év végén elrendelt tiltás Kanada, az EU, Tajvan és az amerikai államok több mint felének hasonló intézkedéseit követi. A Kínával kapcsolatos nemzetbiztonsági aggályok az elmúlt hetekben felerősödtek, miután több kínai "kémléggömb" sodródott az Egyesült Államok felett. A ByteDance tulajdonában lévő TikTok tagadja, hogy az alkalmazást amerikaiak utáni kémkedésre használná.

Most pedig maga a TikTok kezdett önszabotázsba, hiszen szerdán közölte, hogy minden 18 év alatti felhasználó fiókja egyórás képernyőidő-korlátozást kap, ami az egyik legszigorúbb lépés a cég részéről a tizenévesek nonstop görgetése ellen, arra ösztönözve őket és a szülőket, hogy szabjanak korlátokat.

Bár ezt az új alapértelmezett beállítást ki lehet kapcsolni, de a használata kifejezetten hasznos lehet a fiatalabb felhasználók mentális egészségét illetően, s a célja az, hogy ha elérik a 60 perces limitet, egy jelszót kell megadni a folytatáshoz.

[[c2]]

Tehát a felhasználóknak döntést kell hozniuk arról, mi legyen a következő lépés: tovább görgetnek, vagy inkább kilépnek, mert az időkorlátnak köszönhetően rádöbbentek, hogy már egy órája a TikTokot böngészik – számolt be erről a CNN.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás