promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilenc török birkózó lelte halálát a gyilkos földrengésben
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Törökországban hatalmas károkat okozó halálos földrengés az olimpiára készülő birkózók életét is tönkretette, és ami a legszomorúbb, kilenc utánpótlás tehetség is ott van a 25 ezer elhunyt között.

Az idei év eddigi legnagyobb tömegkatasztrófája keletkezett hétfőn Szíriában és Törökországban. A legújabb becslések szerint minimum 25 ezer áldozatot követelt, és sok tízezernyi otthon vált lakhatatlanná, vagy a földdel egyenlővé a hétfő és keddi rengésekben, utórengésekben. A geológiai szempontból is jelentős esemény a legfőképp tragikus kimenetele miatt lesz emlékezetes.

[[bir1]] 

A United World Wrestling tegnap a honlapján és a Twitteren jelentette be, hogy elhunyt kilenc fő U20-as török válogatott birkózó. A nemzetközi szövetség egyúttal sajnálatát fejezte ki a jövő olimpiai sportolói halála miatt. A fiatalok tragédiája, hogy ugyanott érte őket a balsors, lévén egy dél-török kisvárosban, Kahramanmarasban szerepeltek a napokban egy nemzetközi szabadfogású tornán. Arról egyelőre nincs hírünk, hogy a meghívott francia, koszovói és üzbég versenyzőknek esett-e baja.

A sportolók mentésére a helyszínre érkezett több sportági nagyság, és ők aktívan részt is vettek a segítségben. Így tett például 2016. (Rio de Janiero) olimpiai bajnoka, Taha Akgül is, aki az eddigi utolsó ötkarikás bajnoka a sportágnak. Egyébként ő Sivas városából származik, amelyet nem érintett a katasztrófa.

Törökország számára a birkózás a nemzeti sportág, népszerűségéhez és sikerességéhez csak a súlyemelés fogható. A törökök negyvenegy nyári olimpiai aranyából huszonkilencet birkózók, nyolcat pedig súlyemelők szorgoskodtak össze.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás