promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrület! Féltett Maradona-ereklyét árvereznek el fontmilliókért
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Maradona legendás "Isten Keze" által szerzett gólja ezzel a labdával született, és most árverés része lesz! Az akkori meccslabdát a játékvezető rakhatta el magának, ám most bárki megszerezheti, ha elég vastag a pénztárcája. 

Lehet, hogy nem a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezték 1986-ban, ám biztos, hogy az egyik legemlékezetesebbet. Sajnos a magyar válogatott is utoljára akkor szerepelt a legnagyobb futballtornán. Ám történelmileg fontosabb mérföldkő a mexikói vb az argentinok számára, akik második alkalommal értek fel a világ csúcsára. Ebben legnagyobb fegyverük a valamivel több, mint két éve elhunyt Diego Armando Maradona. Az akkor pályája fénykorát élő nápolyi kedvenc az egész tornán meghatározó játékos volt. 

Maradona rengeteget varázsolt a pályán, ám mégis egy sötét pillanata az, amiért örökre bevéste magát az emberiség közös emékezetébe. Az argentin csillag ugyanis kézzel ütötte be a labdát az angolok kapujába, ezzel is hozzájárulva a dél-amerikaiak 3-2-es győzelméhez és elődöntőbe jutásához. Később az aprótermetű támadó mintegy elismerve a játékvezető által észrevétlen szabálytalanságát, "Isten Kezeként" hivatkozott a gólt eredményező mozdulatára. 

A 2020-ban, sajnos idejekorán eltávozott klasszis már tavaly is rengeteg pénzt hozott. Ugyanis soha annyit nem fizettek még sportrelikviáért, mint tavaly azért a mezért, amelyet Maradona azon a bizonyos, angolok elleni mérkőzésen viselt. Akkor a Sothebys' szerint több, mint 7 millió fontért kelt el az argentin pólója. A Sun arról ír, hogy újabb csúcsdöntés készülhet, lévén a jövő hónapban árverésre bocsájtják azt a labdát, melyet Maradona beütött Peer Shilton kapujába. A játékszert korábban a 86-os meccs játékvezetője, Ali Bin Nasszer tulajdonolta, ám szerény 600 ezer doollárért eladta. Az elmúlt időszakban Londonban próbálták elárverezni, de a sikertelenség miatt (pedig 2 milliót is ajánlottak érte) átviszik az Egyesült Államokba, hogy a Goldin aukciósház csináljon belőle pénzt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás