promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tökönrúgással felérő téboly: Ronaldo percenként ennyi magyar forintot vág zsebre új klubjában
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Véget ért egy korszak, Cristiano Ronaldo a szaúd-arábiai Al-Nassr csapatához igazolt. 

Cristiano Ronaldo 2021 nyarán tért vissza a Manchester Unitedbe, amellyel kapcsolatban Sir Alex Ferguson, a klub korábbi legendás menedzsere úgy fogalmazott, hogy olyan volt, mintha Julius Caesar vágtatott volna be Rómába. Az ötöszörös Aranylabdás portugál gólvágó második felvonása a klubnál remekül indult, első idényében összességében 30 gólt szerzett, ami a korához képest szédületes teljesítmény. A második szezonban, Erik ten Hag edző érkezésével indult el lefelé a lejtőn Ronaldo története.

Több ízben is hisztizett a csapat öltözőjében, visszautasította, ha be akarta cserélni őt a holland menedzser, illetve novemberben robbant be Ronaldo interjúja Piers Morgan angol újságíróval, ahol mindennek elhordta a klubját és edzőjét.

Ennek következtében még a katari foci-vb előtt felbontották közös megegyezéssel a szerződésüket az angol rekordbajnokkal, Ronaldo pedig szabadon igazolhatóvá vált. Talán azt hitte, hogy tolongani  fognak érte a topklubok, azonban ez végül nem így lett.

A portugál válogatottban is kitették őt a kezdőből a viselkedése miatt, így úgy tűnt, egyik nagy klub se vállalja be a sztárfocista nyűgös attitűdjét. A komplett focivilágot sokkolta a hír decemberben, hogy Ronaldo a szaúd-arábiai bajnokság éllovasához, az Al-Nassrhoz igazolt. 

A fizetése - mondanunk sem kell - rekordnak számít a labdarúgásban, ilyen bődületes szerződést korábban még senki sem kapott. Nézzük is azokat a bizonyos számokat.

Évente 78 milliárd forint.
Havonta 6,5 milliárd forint.
Hetente 1,5 milliárd forint.
Naponta 215 millió forint.
Óránként 9 millió forint.
Percenként 149 ezer forint.
Másodpercenként 2 500 forint.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a jelenlegi hiperinflációs helyzetben csupán egy fél órás fizetése már teljesen a fejete tetejére állítaná a magyar családok döntő többségének életét. Felmerül a kérdés, hogy túlléptük-e már az ésszerű határokat a futballisták fizetését illetően, de valószínűleg már több évtizeddel ezelőtt.

Az átigazolás külön pikantériája, hogy januárban összecsaphat Ronaldo és Lionel Messi, hiszen a PSG felkészülési meccset játszik majd a portugál új csapatával. Ha már a vébén elmaradt a legendás ütközet, kisebb tét mellett azért bepótolhatják a felek a végső párharcukat. Óriási hangulat volt egyébként Ronaldo bemutatásánál, a videót alább tudod megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás