promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos jelenet Pelé ravatalánál, a futballszövetség végképp lejáratta magát
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legendás játékos temetésén ott villogott a FIFA elnöke is.

Pelé temetése a globális futball egyik gyásznapja volt, hiszen a sportág egyik nagy alakját búcsúztatták. A brazil játékos hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el 82 éves korában, eggyel kevesebben vannak tehát köztünk a labdarúgás élő legendái.

Éppen ezért is volt megdöbbentő látni, hogy a hajdani sztárfocista ravatalánál milyen kegyeletsértő tettekre ragadtatták sokan magukat. Nem jelentett kivételt a svájci-olasz Gianni Infantino sem, aki 2016 óta tölti be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki tisztét.

Az 52 éves vezető ugyanis – többekhez hasonlóan – nem átallott szelfiket készíteni Pelé nyitott koporsója mellett, sőt egy temetésen még aligha mosolygott valaki annyit, mint Infantino, aki szemmel láthatólag élvezte a feléje áradó figyelmet.

Brazíliában a temetések némileg másképp zajlanak, mint amit Magyarországon megszoktunk, hiszen nem ritka, hogy az eleinte nyitott koporsóban fekvő elhunytat simogatják, sőt megcsókolják a hozzátartozói, tisztelői, ám ezt is lehet méltósággal, megbotránkoztatás nélkül tenni.

A szelfizés azonban sokak számára nem fért bele a FIFA-elnök részéről, és ezt a sajtó is szóvá tette. A kedélyes beszélgetés Pelé családjával, egykori játékostársaival szintén furcsa volt, de a sportvezető emellett fontos gesztusértékű bejelentést is tett brazil riporterekkel beszélgetve:

„Meg fogunk kérni minden országot, hogy az egyik stadionjukat Peléről nevezzék el”

– mondta Infantino, aki szerint nagyon fontos, hogy az eljövendő generációk is megismerjék a közelmúltban elhunyt brazil játékos nevét és a sportban elért sikereit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás