promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pelé szupertitkos zárt szekrényének a 48 éves rejtélye megoldódhat, a brazil futballikon titkára fény derülhet végre
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A futballrajongók és a Santos stábja csaknem 50 éve találgat, mit rejthet Pelé titkos szekrénye.

December elején érkeztek az első lesújtó hírek arról, hogy Pelé elfekvőbe került, a szervezete pedig nem reagál a kemoterápiás kezelésre. 2021-ben diagnosztizálták vastagbélrákkal, amely egy év alatt szinte teljesen eluralkodott a testében, több áttéte is lett.

A legendás brazil labdarúgó szervezete végül múlt csütörtökön adta fel a harcot, és Pelé, a „Fekete Gyöngyszem" 82 évesen elhunyt. 1956-tól egészen 1974-ig játszott a Santosban, Brazília egyik legpatinásabb klubjában, tehát csaknem 50 éve távozott már a klubtól, a szekrényével kapcsolatos legenda azonban azóta is él.

Minden játékos rendelkezett a csapatnál egy zárható kisszekrénnyel, Pelé gardróbját viszont végleg bezárták akkor, amikor elhagyta a klubot. A futballista iránti tiszteletből ezt a szekrényt pedig azóta sem nyitották ki. Sőt, az ikonikus gardrób a Santos öltözőjének a részéve vált. A klub jelenlegi munkatársai szerint Pelé egykori helyére sem ül le senki, így fejezik ki a jelenlegi játékosok nagyrabecsülésüket a brazil legenda pályafutása és életútja iránt.

A legutolsó mérkőzése után betett a szekrénybe néhány dolgot, majd úgy fogalmazott, hogy csakis akkor nyithatják azt ki, amikor ő már eltávozott az élők sorából.

Most tehát esély nyílhat arra, hogy megismerjük, mit rejthet valójában. Természetesen az internet népe és a klub stábja azóta is találgat, mit rejthet a misztikus gardrób. Egyesek szerint az utolsó mérkőzésén viselt cipőjét, vagy egy köszönőlevelet tartalmazhat a klub számára, ahol gyakorlatilag az egész karrierjét eltöltötte.

Dél-Amerikában egyébként most egy jelentősebb gyászidőszak következik, hasonló ahhoz, amelyet Diego Maradona halála után tapasztalhattunk. Pelét január 2-án temették el, miután koporsóját egy látványos felvonulás kíséretében körbevitték Santosban, Brazíliában. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás