promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen még nem volt: az M4 Sport mindenkit megalázott a vb-döntő vasárnapján
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kis túlzással a fél ország Messiéket nézte.

Szokatlan időpontban, november 20. és december 18. között rendezték meg Katarban a foci-világbajnokságot idén. Ennek oka kézenfekvő, a közel-keleti miniállam klímája ugyanis csak ekkor tette lehetővé a világraszóló sportesemény megtartását.

A labdarúgó torna talán éppen ezért vált elképesztő sikerré, amilyen sokan ágáltak ellene korábban, olyan sok dicséretet kapott utólag. Szó, ami szó, izgalmas meccseket láthattunk, váratlan kieséseket és továbbjutásokat, a végén pedig az történt, mint a mesében: a legkisebb királyfi (értsd: Messi) végre elnyerte méltó jutalmát, és a vb-címmel feltette a koronát pályafutására.

A december közepi döntő éppen a karácsonyi nagybevásárlások idejére esett, ám az emberek így is időt tudtak szakítani rá, hiszen ilyen csodát csak négyévente látnak. A francia-argentin meccs pedig elképesztő sikert aratott Magyarországon is.

„Vasárnap késő délután és kora este a vb-döntőt valami egészen elképesztő sokan követték. A meccs mindkét korosztályban brutális fölénnyel a hét legnézettebb műsora lett. 18–49-ben 44 százalékot meghaladó közönségarányt és 500 ezernél is több tévézőt hozott a közmédia sportcsatornájának. A teljes lakosság körében pedig 1,5 millióan nézték, amely a mai televíziózásban egy elképesztően komoly szám”

– lelkendezett a SorozatWiki is. A nézettség valóban döbbenetes és megalázó a többiekre nézve, a TV2-n a Tényeket 526 ezren, az RTL Híradóját pedig 451 ezren nézték aznap, ami csodálatos szám, de a vb-döntőhöz képest mindegyik eltörpül.

Az 50. hetet a TV2 4,2 százalékponttal nyerte az RTL előtt, míg a harmadik ezúttal az M4 Sport lett, amely alighanem visszasírja a katari fiesztát, hiszen legalább újabb négy évet kell majd várnia egy ugyanilyen csodára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás