promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az életéért küzdő Pelé a kórházból üzent, megtörte a csendet a hajnali órákban
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tegnap érkezett a lesújtó hír arról, hogy Pelé elfekvőbe került. A szervezete sajnos feladni látszik a küzdelmet a rákkal szemben.

Az ikonikus brazil futballista jelenleg 82 éves, és 2021 őszén diagnosztizálták vastagbélrákkal. Úgy hírlik, a legendás gólvágó szervezete nem reagál a betegség elleni gyógyszeres kezelésre, vagyis a kemoterápiára, ennek következtében pedig palliatív, elfekvő ellátásban részesítik őt. A hír megrázta a futballvilág szerelmeseit, a népszerű sportág most egyébként is nagyító alá került világszerte a katari foci-világbajnokság miatt.

Pár hete léguti fertőzéssel került kórházba az egykori labdarúgó, akit az Albert Einstein Klinika tájékoztatása szerint antibiotikumokkal kezeltek. Utóbbi betegsége javuló tendenciát mutat, azonban a rákos sejtek egyre inkább elterjedtek a testében az utóbbi hónapokban. Az év elején áttéteket találtak a belében, a tüdejében és a májában is, a héten pedig súlyosbodott az állapota, duzzanatok és ödémák jelentkeztek a testén, mindeközben szívelégtelenség is érte Pelét. 

A kemoterápiát felfüggesztették, azonban továbbra is kap gyógyszereket annak érdekében, hogy minél fájdalommentesebben élhesse mindennapjait. Orvosságot szed többek között a légszomjának enyhítésére is.

Kedden érkeztek a lesújtó hírek, azóta rajongói aggódva várják a fejleményeket. A háromszoros világbajnok vasárnap hajnalban megtörte a csendet, Instagram oldalán tett közzé egy üzenetet.

„Drága barátaim! Szeretnék mindenkit megnyugtatni és bizakodásra inteni. Erős vagyok, él bennem a remény és továbbra is hiszek a kezelésem sikerességében. Szeretném megköszönni az orvosaimnak és ápolóimnak azt a törődést, amit az elmúlt időszakban kaptam.

Erős a hitem Istenben, és az üzenetek, amiket a világ számos pontjáról kapok feltöltenek energiával. És természetesen nézem a brazilokat a vb-n!

Nagyon szépen köszönök mindent"

- szól a bejegyzés Pelé közösségi média oldalán. Legközelebb a brazilok egyébként hétfő este lépnek pályára, Dél-Korea ellen a nyolcaddöntőben.

[[ig]]

Kevesen láthattuk őt élőben játszani, az Y és a Z generáció fociimádói közül sokan nem is tudják, mekkora zseni volt a pályán. Ha kedved támadt nosztalgiázni egy kicsit és megtekinteni a brazil labdazsönglőr tíz legszebb gólját, tekintsd meg az alábbi videót.

[[v]]

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás